Koťátko
Dneska je tu už pejsek, tak já mám podobné obavy z kotěte. Zkušenost se štěnětem mám, ale přesto se trochu bojím. Hlavně co se týká škrábání, kousání a divočení obecně. Bude takové? Jsou všechna divoká? A co spaní..bude spát v pelíšku nebo...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Irena K. (Klaudovka) ID 147659, mimibazar.cz/kaloudova (6.3.2018, 17:00)
Máme mainskou slečnu a je to teda ďáblík.Nejdřív lezla po záclonách,teď občes rozbije něco,co nechám na parapet (většinou květináč),kytky demoluje naprosto dokonale.Je jí 9 měsíců.Když nás někoho kousne nebo škrábne,tak je to vždy v rámci hry,ale někdy to teda bolí dost.Jinak se od dětí nechá tahat,jak ony chtějí,nic jim neudělá,naopak je ráda,že je středem pozornosti.Člověk by ji nejradši někdy zabil,ale když se pak přijde pomazlit,je vše odpuštěno,je to prostě miláček.Máme ještě 11tiletého kartouzkého kocoura.Ten byl sice jako koťátko mnohem hodnější,ale tato kočička je velice komunikativní,přítulná. (kocka) Rozhodně nečekejte,že Vás bude poslouchat.Ona Vás prostě jen nechá bydlet ve svém bytě. :-)

ODPOVĚDĚT
Jana K. (krecmeri) ID 372715 (6.3.2018, 12:40)
Z mých zkušeností můžu říct, že kotě je méně náročné než štěně. Odchovala jsem již pět a vždy bez problémů :-)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (6.3.2018, 0:01)
S příchodem kotěte do jeho nového domova se člověčina stává "návštěvou". Prostor patří kočce a člověčina je tu od toho aby ňuňala, krmila, sloužila... Ke kotěcímu věku patří i lumpačení, nějaké to kousnutí, škrábnutí, zatnutí drápků do sedačky atd. Jen málokteré kotě je andílek co nic z toho neudělá. A protože každý tvor má vlastní povahu, připravit se vlastně na nic nedá ,-) ,-) Mainka je obrčíča, ale jsou to miláčkové. Přesto pořád šelmičky. Když jí dcerka bude zlobit, kočka to samozřejmě dá najevo - a nelze za to trestat kočku, ale usměrnit lidské mládě. Stejně tak když vy budete kočičáka prudit, on dá svoji nelibost pocítit vám. Není to plyšák, je to tvoreček co má instinkty. Ale to všechno se vyvine automaticky. Budete se poznávat navzájem. Hladící ruce a vrnící mňouče jsou nad všechny rozumové rady (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (Lucy33) ID 221460, mimibazar.cz/lucy33 (5.3.2018, 16:33)
kočky mají stejně jako psi různou povahu.. nedá se říct , co vás čeká... já osobně v životě měla tři, další byly u našich, u babičky apod. Paradoxně nemilejší, nejpřítulnější, nejméně náročné a nejméně problémové byly ty nejobyčejnější evropské "pouliční směs".. na černého Blekouše vzpomínám nejradši (kocka) sežral úplně vše, chodil za náma jako pejsek, mazlil se.. Zato modrý briťák šlechtěný kocour to byl tyran (smich) na mazlení málokdy - a zkusit si ho na klíně nechat "silou" tak to byly škrábance a kousance do krve ! čistotní byli všichni, ale kočku v bytě prostě cítím..a chlupy jsou taky...tak dnes už jen mini jorku jo (pes) bez zvířete je pro mne život chudý (hello)

ODPOVĚDĚT
Jana K. (zozefka) ID 348533 (5.3.2018, 13:38)
Jééé, to vůbec nemějte, měli jsme kočičku 18 let od koťátka, byla úžasná, když odešla, do tří dnů jsem měla koťátko britky, mám taky všude pracholapy, nic nezničila, spí si v pelíšku, v koupelně na koši a v jídelně na křesle, nikdy nic nezničila, nerozkousala, pomazlit se přijde když chce její veličenstvo, jo jen mi okousala kytku, na kterou se chodí pást, ven ji nepouštíme a nijak ji to neschází...do postele nesmí a ani tam nechodí, maximálně přes ní přeběhne..a na ukáznění je bezva stočit noviny a plesknout ji jemně přes prdelku, pamatuje se....a nikdy neplakala

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katuv) ID 343987 (5.3.2018, 13:52)
Jani, moc děkuji za informace. Mám zkušenosti s velkou kočkou a to jen ty nejlepší, jen jsme ho neměli od kotěte. Měli jsme kocoura, který k nám přišel už jako asi roční a byl to pan kocour, úplně úžasnej. Byl napůl domácí a napůl venkovní. Bohužel nám ho před 14ti dny přejelo auto.
Tak si 16.3. jedeme pro kocourka Mainské mývalí kočky. Nejvíc se bojím toho kousání a škrábání a to asi i do lidí ,-) já to nemám ráda a malé dceři jsou 4 roky, tak by se ho asi taky bála.

ODPOVĚDĚT
Jana K. (zozefka) ID 348533 (5.3.2018, 17:20)
Mainská je nádherná majestátní kočička, dobře děláte a nebojte se, ono záleží hodně na přístupu ke zvířátku....

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (Lucy33) ID 221460, mimibazar.cz/lucy33 (5.3.2018, 16:36)
mainská je velká nádherná šelma.. měla by být hodná, ale fakt záleží na povaze, prý se dá naučit i aportovat ,-) a mají silný hlas.. no bude to krásné velké zvíře, pořiďte kvalitní vysavač (kocka)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (5.3.2018, 13:26)
Naši měli kočku doma, takovou tu obyčejnou domácí. Osobnost to teda byla. Chvilku spolu s mamkou bojovaly, číča totiž chodila spát na nejvyšší opěradlo křesla, mamka se jí snažila naučit, že tam tedy ne a hádejte, kdo zvítězil ,-) Druhé místo si našla v regálu v koupelně, ale jinak bych řekla, že nic výrazně neničila. Jen můj muž nemohl k našim na delší návštěvu, protože trpí alergií a oči měl vždycky jak angorák.

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katuv) ID 343987 (5.3.2018, 13:53)
Děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (5.3.2018, 12:09)
Kočky jsou osobnosti a každá je jiná - povahový rozdíl mezi plemeny je, ale v samozřejmě v rámci plemen je velký rozptyl, takže není záruka ničeho.
Já jsem se toho bála hlavně kvůli ničení. Mám tu hromadu keramiky v policích a všichni mi vesele říkali, jak mi to tu kotě protřídí - musím říct, že nerozbila nic. Škrábání se samozřejmě vyskytlo - musíte jí vyhradit prostor a naše to pochopila velice rychle a jinde neškrábala (nebo jen když zlobila a chtěla pozornost, ale bylo to jen demonstrační). Kotě bývá živé, ale pokud si s ní někdo pohraje apořádně jí prožene, není s tím problém. Pelíšek byl přesně to jediné místo, ke kterému se ani nepřiblížila - spala obvykle s někým v posteli.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (5.3.2018, 12:10)
Co se ukázalo jako největší problém, který jsem nečekala a o kterém mě všichni ujišťovali, že se nestává, bylo, že si u nás nikdy pořádně nezvykla a čím byla starší, tím víc chtěla ven a začala nám to důrazně oznamovat tak, že nám čurala do postelí. Nakonec jsme jí věnovali rodičům kamaráda, co měli zahrádku u lesa a tam je šťastná a spokojená a chová se vzorně.

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katuv) ID 343987 (5.3.2018, 13:46)
Jitu, moc děkuji. Doufám tedy, že to nebude malý ďábel, a že ho zvládneme vychovat :-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katuv) ID 343987 (5.3.2018, 11:51)
...bude v noci plakat jako pejsci? A jak to zvládne když budeme v práci? Bude mít vymezený prostor s hraním atd....ale stejně. Záleží to chování kotěte na plemeni? Kotěti bude až ho přivezeme 13 týdnů.

ODPOVĚDĚT