koblížky
Prosím jak děláte kobížky,abyste měli nápln uprostřed. Koblížky plním před smažením a vždy my nápln vyteče a mám jí,tak nějak nastranu. Koblížky balím jako buchty,což asi neni ono. Prosím o radu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (27.3.2018, 10:34)
V pekařství dávají nápln až do hotových koblížků - napíchnou koblih na trn a zmáčknou čudlík.

ODPOVĚDĚT
Vlaďka D. (vladkadasva) ID 221201, mimibazar.cz/vladkadasva (24.3.2018, 15:04)
Dělala jsem koblihy podle různých receptů, plním před smažením/pečením, dřív jsem vykrojila sklenkou a druhým kolečkem překryla, smáčkla dokola. Když náplň není hustá, může vytékat, obzvlášť když je škvírka v těstu. Koupila jsem si tohle udělátko: https://eshop.tescoma.cz/tvoritko-na-koblizky-delicia a je to dobrý. Ale upřímně, jestli je náplň uprostřed, neřeším. Vždyť i kupované koblihy jsou kolikrát ´nakřivo´ ,-)

ODPOVĚDĚT
Veronika F. (frini) ID 280377, mimibazar.cz/frini (24.3.2018, 14:11)
Dělám podle tohoto receptu a ještě se mi nestalo, že by mi vytekly. Je to hrozně jednoduchý recept a jsou výborné.
https://www.mimibazar.cz/recept/124982/pecene-koblizky-s-marmeladou

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (24.3.2018, 13:18)
Když je tu to koblihove téma tak se s dovolením pridam...koblihy mám pěkné, s proužkem uprostřed..., dělám je kolečkem ....ale 8o|...když je usmazim tak uvnitř vznikne velká dutina 8o|...prooooc?
..snažím pomalu, test a i náplně akorat...Tak proc *-)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (24.3.2018, 15:30)
Taky to miluji právě s tou bublinou , jsou správně usmažené. (C)

ODPOVĚDĚT
Helena H. (helena53) ID 138762 (24.3.2018, 13:52)
Protože je to tak správné ,-)

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (24.3.2018, 14:11)
Heli ze me chceš uchlácholit? ,-)..koblihy pěkné a kousnu do prázdna. ,-)

ODPOVĚDĚT
Helena H. (helena53) ID 138762 (24.3.2018, 14:20)
To už se ti tak klepou ruce, že se netrefíš kousnout do koblihy -těsta (smich)

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (24.3.2018, 16:29)
,-) ,-) ,-)....díky moc...konečně budu spokojená koblihova kralovna ,-)

ODPOVĚDĚT
Helena H. (helena53) ID 138762 (24.3.2018, 18:24)
Ne že budeš, ale už jsi koblihová (*) ,-)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Zlata J. (háčkovanéčepice) ID 352312, mimibazar.cz/hackovanecepice (24.3.2018, 17:19)
ta dutina je bych řekla, protože jde o kynuté těsto a teplem se ještě víc rozpíná

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Václava R. (Venunka) ID 48848, mimibazar.cz/venunka (24.3.2018, 13:39)
...moje babička vždy tvrdila, že bublina musí být-jinak je špatné těsto :^) nevím zda mě tím chtěla uklidnit nebo to tak opravdu je ,-) dnes je již v nebi-nezeptám se jí, ale stále tomu věřím....byla to nějaká pekařka (Y)

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (24.3.2018, 14:20)
No je fakt ze jak mamka tak babi se nad tím nijak nepozastavovaly...to jen ja mám depku ,-)

ODPOVĚDĚT
Romana F. (čoklet) ID 229624, mimibazar.cz/coklet (24.3.2018, 12:18)
já plním po usmažení obyč stříkačkou a super (F)

ODPOVĚDĚT
Silvie J. (janeckula) ID 73679, mimibazar.cz/janeckula (24.3.2018, 11:59)
V Penamu kynout kuličky a usmazene se pak plní

ODPOVĚDĚT
Renata A. (Renča50) ID 607378 (upraveno 25.3.2018, 16:12)
Vykynuté těsto vyválím asi 0,5 cm,vykrajuji kolečka(třeba hrnkem,podle toho,jak chcete mít koblihy velké),dám doprostřed náplň a přikryji druhým kolečkem, stisknu okraje k sobě,nechám ještě 15 minut kynout,přikryté utěrkou a po nakynutí znovu stisknu okraje,aby mi náplň nevytekla do oleje,vrchní stranou dávám první do oleje.Náplň musí mít pokojovou teplotu.
Mám vyzkoušený tento recept:
500g polohrubé mouky
40g cukru moučka
50g másla-rozehřát
3 žloutka
2PL rumu
30g droždí(nejlépe vážené-kupuji v COOP,je čerstvé)
250ml mléka
špetka soli
citronová kůra

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (24.3.2018, 12:08)
Děkuji moc,zítra zkusím Váš recept a zkusím poprvé kolečka.Snad to vyjde. (Y)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (24.3.2018, 10:53)
Vykrajuji kolečka a dám náplň a druhým kolečkem přikryji , těsto se musí na okrajích dobře stisknout- nestalo se mi, že by náplň vytekla- samozřejmě nesmí jí tam být hodně.

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (24.3.2018, 10:57)
takže,když dám ty kolečky k sobě,tak jak je stisknu,tak to tam je vidět asi ,že? . Jen,abych věděla,jak na ně zítra?

ODPOVĚDĚT
Václava R. (Venunka) ID 48848, mimibazar.cz/venunka (24.3.2018, 10:45)
koblihy se nebalí jako buchty-dělají se 2 kolečka na sebe, třeba tady je to vyfocené (jen pro názornost jsem vzala první odkaz co na mě vyskočil, určitě najdete lepší popis
https://www.toprecepty.cz/recept/10186-nejlepsi-koblihy-jake-znam/

ODPOVĚDĚT
Helena H. (helena53) ID 138762 (24.3.2018, 14:12)
Taky jsem si to myslela a celý život dělám 2 kolečka na sebe . Tak jsem se chtěla přesvědčit , jestli to jde a asi jo, našla jsem tento odkaz a tam je opravdu balí http://www.youtube.com/watch?v=yIDE58yf730 *-)

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (24.3.2018, 10:47)
hm to jsem také koukala,že to tak někdo dělá a nevyteče to nápln uprostřed,když dám kolečko a na to druhé kolečko. Toho se tak nějak bojím, Máte s tím zkušenosti?
Babička právě balí koblížky jako buchty a má je pěkné

ODPOVĚDĚT
Zlata J. (háčkovanéčepice) ID 352312, mimibazar.cz/hackovanecepice (24.3.2018, 11:13)
také dělám kolečka, netečou

ODPOVĚDĚT
Václava R. (Venunka) ID 48848, mimibazar.cz/venunka (24.3.2018, 10:53)
ano, mám-dělám je tak již léta, tedy vlastně v rodině všichni-učila mě to babička....nesmíte mít ten plát moc tenký a kraje já dělám kovovým kolečkem-lépe se to spojí a ještě malinko prstem přimačkávám.....a nikdy nevytekly, občas se stane, že nemám uprostřed při smažení ten proužek, ale jinak super

ODPOVĚDĚT