Meduňkový sirup
Poradíte mi prosím o vyzkoušený recept na meduňkový či mátový sirup co s nejmenším množstvím cukru? Na netu je receptů spousta, ale přijde mi, že jsou zbytečně moc slazené...ten cukr je tam asi i jako konzervant, že? Děkuji :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (13.6.2018, 10:50)
Dělám sirupy mnoho let a postup-Byliny vštšinou nechávám louhovat s nakrájenými citrony,cukru dávám polovinu dávky a horké do sklenic u kterých okraj otřu hádérkou namočenou v roztoku kys.citronové a v misce s roztokem projedu víčko.Skladuji ve špajzu a nikdy se s nimi nic nestalo a vydrží do jara. (Y)

ODPOVĚDĚT
Bohdana U. (Bohdana123) ID 422355 (15.6.2018, 7:18)
Děkuji za rady a zkušenosti, ráda vyzkouším :-)

ODPOVĚDĚT
S B. (kontrola3) ID 200465, mimibazar.cz/0 (12.6.2018, 14:27)
Ano, cukr je v sirupu konzervant. Já po naplnění do láhví dávám malinkou lžičku pálenky. Zabrání přístupu bakterií a sirup déle vydrží.
Pokud Vám jde o kalorickou hodnotu, zkuste jej nahradit březovým cukrem (xylitolem). Je ale dražší - kilo vyjde na cca 180Kč. Ale tento cukr nekazí zuby a má nízký glykemický index.Pozor však na domácí zvířata. Pro psy je xylitol jedovatý.

ODPOVĚDĚT
S B. (kontrola3) ID 200465, mimibazar.cz/0 (12.6.2018, 14:28)
Všechny sirupy dělám dle léta osvědčeného receptu
https://www.mimibazar.cz/recept/48444/bezovy-sirup

ODPOVĚDĚT
Bohdana U. (Bohdana123) ID 422355 (15.6.2018, 7:17)
Děkuji, určitě zkusím :-)

ODPOVĚDĚT