Poradíte recept na dobrou úpravu brambor? Zaujaly mne brambory hasselback, nikdy jsem nedělala a chci to zkusit. Nevím jaké kombinace jsou osvědčené a chutné, moc děkuji
větší omyté a osušené (neloupané) brambory nakrojíme tak jak máte na obrázku, nedokrojit, v zářezech osolit, potřít česnekem , mezi zářezy dávat plátek angl slaniny, plátek kvalitního sýru, dávám na pečící papír pokladu plátky másla a peču napřed zakryté aby se to řádně propeklo, ke konci odkryju a dopeču do barvy, jsou výborné jen tak nebo s kefírem nebo se salátem.
ja robievam takéto: celé zemiaky v šupke upiecť v rúre..upečené nakrájať na kocky,dať do misy,posolit a premiešat ./len poprehadzovat v miske aby sa vam nerozpadli/ V hrnčeku rozpustit maslo a pridat roztlačený cesnak /podla množstva zemiakov/ minutku orestovat a zaliat zemiaky,premiešat ..davam aj petržlenovu vnat..sú výborné ku grilovanému masku napr.
Mám moc ráda brambory v soli. Menší brambory očistit, osušit a dát do pekáčku zasypat solí, dát sůl i pod ně ať nejsou vidět. Péct hodinu na 200°C. Vyndání je horší většinou musíte rozbít paličkou na maso, ale jsou výborné jak z ohníčku. Rozříznu na půl a buď na ně dám dyp, nebo bylinkové máslo.