Recept na brambory
Poradíte recept na dobrou úpravu brambor? Zaujaly mne brambory hasselback, nikdy jsem nedělala a chci to zkusit. Nevím jaké kombinace jsou osvědčené a chutné, moc děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
eva p. (evicela) ID 205626 (12.7.2018, 13:22)
větší omyté a osušené (neloupané) brambory nakrojíme tak jak máte na obrázku, nedokrojit, v zářezech osolit, potřít česnekem , mezi zářezy dávat plátek angl slaniny, plátek kvalitního sýru, dávám na pečící papír pokladu plátky másla a peču napřed zakryté aby se to řádně propeklo, ke konci odkryju a dopeču do barvy, jsou výborné jen tak nebo s kefírem nebo se salátem.

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (Boruwka3) ID 263900, mimibazar.cz/boruwka3 (12.7.2018, 13:48)
mňam přesně tak nějak jsem si myslela, že bych to zkusila, děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
hana d. (kankalinka) ID 274098 (11.7.2018, 19:46)
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=brambory&kategorie=&autor=&razeni= (F)

ODPOVĚDĚT
Marta G. (Egreska) ID 163785 (11.7.2018, 16:06)
ja robievam takéto: celé zemiaky v šupke upiecť v rúre..upečené nakrájať na kocky,dať do misy,posolit a premiešat ./len poprehadzovat v miske aby sa vam nerozpadli/ V hrnčeku rozpustit maslo a pridat roztlačený cesnak /podla množstva zemiakov/ minutku orestovat a zaliat zemiaky,premiešat ..davam aj petržlenovu vnat..sú výborné ku grilovanému masku napr.

ODPOVĚDĚT
Žaneta Č. (Zazinka) ID 33128, mimibazar.cz/zazinka (11.7.2018, 13:40)
Mám moc ráda brambory v soli. Menší brambory očistit, osušit a dát do pekáčku zasypat solí, dát sůl i pod ně ať nejsou vidět. Péct hodinu na 200°C. Vyndání je horší většinou musíte rozbít paličkou na maso, ale jsou výborné jak z ohníčku. Rozříznu na půl a buď na ně dám dyp, nebo bylinkové máslo.

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (Boruwka3) ID 263900, mimibazar.cz/boruwka3 (11.7.2018, 14:17)
mňam, moc děkuji, to také neznám. A nejsou potom přesolené? Ale vyzkouším.

ODPOVĚDĚT
Žaneta Č. (Zazinka) ID 33128, mimibazar.cz/zazinka (11.7.2018, 15:11)
Ne vůbec nejsou přesolené, ta sůl se na nich ani nedrží. Hlavně musí být usušené, aby se na ně ta sůl nepřilepila.

ODPOVĚDĚT
marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (11.7.2018, 15:52)
Taky je dělávám-nejlepší jsou nové,malinké...Až jsou upečené tak k nim na talíř kydnu máslo utřené s česnekem a k tomu jen kefír.A rochňáme všichni ,-)

ODPOVĚDĚT
Žaneta Č. (Zazinka) ID 33128, mimibazar.cz/zazinka (12.7.2018, 10:15)
přesně jsou výborné ježiš já mám na ně chuť ,-)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (Boruwka3) ID 263900, mimibazar.cz/boruwka3 (12.7.2018, 13:49)
,-) ,-) ,-) o víkendu zkusím, kapou mi sliny na klávesnici

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (11.7.2018, 21:26)
taky děláme, je to mŇamka. A na stejný způsob se u nás peče i kuře - taky se zasype solí.

ODPOVĚDĚT