160 g polohrubé mouky 150 g moučkového cukru 1 dcl oleje 1 dcl mléka 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 4 vejce
4 žloutka + moučkový a vanilkový cukr + 1 dcl oleje + 1 dcl mléka vyšleháme, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků,dáme na vymaštěný a vysypaný plech (25 cm x 43 cm) pečeme na 180°C - 10 minut
Já jsem přidala k červenému rybízu i maliny a je z toho vynikající sirup. Když mám hodně ovoce, tak dělám sirupy, vydrží ve sklenicích i rok a zatím se žádný nezkazil.Letos jsem dělala třešňový, ostružinový, rybízový (hrozny ještě zrají), dá to práci,ale stojí to za námahu.
nejraději máme rybízový se sněhem, viz níž odkaz od paní. A pak taky u nás jede spodek piškot, na to tvarohový krém a na vrch uvařit z rybízové šťávy pudink a to je nejluxusnější záležitost. Byť pracná
Já mám moc ráda rybízový koláč se sněhem...mám na něj doma už dlouho recept z časopisu Chilichilli, ale na netu jsem ho nenašla, nemají v archivu tak staré články. Ale myslím, že bude hodně podobný tomuhle, který jsem našla https://recepty.vareni.cz/rybizovy-kolac-se-snehem/