já je krájím na silnější plátky , dám dvě zrníčka mořské soli a suším buď na plechu nebo v sušičce, nesmí se přesušit ,po usušení musí být spíš gumová než úplně tvrdá. Já rajčata nejím ,ale manžel je má rád a jí je pak jako chipsy nebo je sušená naložím do oleje s plátky česneku a to je prý také výborné .
Také přemýšlím nad tím, že usuším, ale nemám vůbec žádnu zkušenost - jak poznám, že jsou dost sušené...nerada bych, aby mi třeba zplesnivěli, nebo naopak abych je nepřesušila....
Usušená rajčata poznáte, že když je rozříznete, tak jsou jakoby gelová a už z nich nic neteče a pokud je přesušíte, což se mi taky stalo, tak je dám do sklenice a nahoru jablko. Ono to jakoby klidně za 14 dní natáhne vlhkost a jsou super. Já ale sušená rajčata nakládám a jsou naprosto luxusní.