Anketa, rostlinné tuky
Pokud byste prosím měli minutku,anketa ohledně rostlinných tuků?Proč a jaké využíváte,důvod, jde o průzkum.Předem děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 20 komentářů
Lenka H. (elienek) ID 46738 (29.8.2018, 8:15)
Vsem Vam velice dekuji (Y)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (28.8.2018, 21:03)
Smažím na řepkovém oleji, ten používám i do salátů, něco na sádle, na studenou kuchyni, pomazánky a pod pouze pravé máslo, žádné ztužené rostlinné tuky, žádná Hera Rama apod, jsou to ztužená svinstva co ucpávají cévy.Na chleba si i škvařím doma sádlo.

ODPOVĚDĚT
Jana M. (Any M.) ID 509338, mimibazar.cz/anym (28.8.2018, 13:33)
Na smazeni idealne sadlo kdyz je nejhur a sadlo nemam tak repkovy, na studeniu kuchyni co zrovna mam doma takze nekdy repku, nekdy skunecnici nekdy olivovy olej, kdyz me popadne zdrave vareni lneny nebo z vlassky orechu-ty dietolozka chvali do nebes kvuli pomerum kyselin

ODPOVĚDĚT
Renata N. (RenGinger) ID 338361 (28.8.2018, 12:42)
U nás klasické voňavé máslo, olivový olej, slunečnicový olej, sádlo...nic jiného nepoužívám (flower)

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Franzovka) ID 280269, mimibazar.cz/franzovka (28.8.2018, 11:01)
do salátu olivový olej, na pečení heru, na chleba máslo a smažím na sádle nebo řepkovém oleji

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (27.8.2018, 22:33)
Na smažení používám tak nějak na střídačku slunečnicový a řepkový a u některých jídel i olivový, na studenou kuchyni a dochucování olivový, dýňový, hroznový a z vlašských ořechů.

ODPOVĚDĚT
Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (27.8.2018, 20:35)
https://www.stream.cz/adost/10022462-nebezpecne-smazeni-jake-oleje-vybrat-a-jakym-se-vyhnout

https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10005480-slunecnicove-a-repkove-oleje (F)

ODPOVĚDĚT
Jana S. (českolipačka) ID 559236 (27.8.2018, 20:09)
na smažení používáme výhradně domácí sádlo, do friťáku liji 25 let jedině řepkový olej. Do salátů kapu sezamový olej, dětem slunečnicový (sezamový je na ně prý aromatický). Na namazání používáme klasické máslo, pomazánkové spolu s tvarohem využíváme jen do pomazánek. Na pečení Heru, Stellu, Zlatou Hanku.

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (27.8.2018, 19:01)
Hned na začátek říkám, že je mi úplně, ale úplně jedno, co jaký výzkum říká, protože jeden rok říkají to a další zase ono..

Na pečivo - jen máslo - nic jiného nejíme protože nám to nechutná. Máslo je máslo.
Na ostatní (studená, teplá kuchyně) jen slunečnicový olej - protože řepkový mi smrdí a slunečnicový ne.

ODPOVĚDĚT
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (27.8.2018, 16:56)
Na smažení třeba palačinek slunečnicový olej, na řízky a tak většinou sádlo, protože se nepřepaluje a kokosový olej na smažení do základů do omáček nebo většinou tam, kde tuk zůstane. Na chleba pouze klasické máslo nebo pomazánkové a do pečení heru nebo máslo. Do salátů olivový, lněný, dýňový, co zrovna je.

ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (27.8.2018, 16:16)
Na smažení pouzivam olej nebo sádlo, na pečení podle receptu olej, máslo, Heru....co je napsané to dám. Na pečivo pouze máslo nebo pomazánkove (Y). Do salátu olivový. Tchýně smaží i vajíčka na oleji a to se fakt nedá jíst 8-|. Ale ona kupuje v Lidlu cosi v kybliku 1kg za 19.90kč a s tim si vystačí naprosto všude (zip) do br.kaše, rozpustito na ovocné knedlíky a namaže i ba chĺeba :-o.

ODPOVĚDĚT
Hana H. (retrohana) ID 497386 (27.8.2018, 16:15)
Na vaření používám také olej rýžový ze stejného důvodu jako paní pode mnou, také Bio řepkový, měla jsem i olej z nějakého bodláku. Do salátu olivový, nebo ten rýžový. Na tělo kokosový a arganový. Občas smažím i na sádle (třeba topinky na tatarák). Chleba mažeme pouze máslem - chutná nám a je dle mého zdravější než umělé margaríny. (F)

ODPOVĚDĚT
Šárka W. (šarik3) ID 165278 (27.8.2018, 16:00)
Tak na smažení, tak jednou do měsíce řepkový nebo rýžový, mají vysoký kouřový bod, jinak na vaření olivový olej nebo máslo. Sádlo nepoužívám, do pečení jen máslo, ale já moc nepeču sladké. Ramu ani Floru nejíme. Ještě mám doma kokosový olej, ten přidávám třeba do kaší a na tělo, nevařím na něm. Slunečnicový používám jen občas. Ještě mám hroznový, lněný, ořechový.....Na studenou kuchyni. |:o)

ODPOVĚDĚT
Soňa P. (aknos) ID 89357, mimibazar.cz/aknos (27.8.2018, 15:35)
Na smažení používám slunečnicový olej nebo sádlo. Do buchet slunečnicový olej nebo máslo, vyjímečně Heru, na čokoládovou polevu jsem teď používala kokosový olej. Do salátů olivový olej a nedávno jsme si velmi oblíbili dýňový olej pro jeho lahodnou chuť. Na mazání máslo nebo pomazánkové. Flory, ramy ... nepoužíváme vůbec a nepoužívali jsme ani v době, kdy to bylo "moderní". Nechutná nám to, mě to přijde přímo odporné!

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (Abby21) ID 237421 (27.8.2018, 15:03)
Smažím klasicky na oleji-řepkovém či slunečnicovém. Na sádle ne, smrdí mi...
Na pečivo si mažeme pouze máslo, miluju ho a Rama a podobné mi nechutnají, i přesto, že jsem na tom jako dítě vyrostla. A péct se snažím pouze z másla, ale přiznavám, že kvůli ceně občas sáhnu po Stelle či Heře.

ODPOVĚDĚT
Irena H. (irik) ID 4999 (27.8.2018, 14:27)
na bezne vareni vetsinou pouzivam svetly olivovy, obcas slunecnicovy, na salaty - tmavy olivovy, avokadovy, sezamovy, mandlovy...

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (27.8.2018, 14:24)
Já řepkový olej na smažení, kombunuju se sádlem. Floru a Ramu vůbec, mažeme máslem nebo pomazánkovým máslem. Do salátů oliváč. Na pečení Heru nebo maslo.

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (elienek) ID 46738 (27.8.2018, 14:27)
Dekuji a popsala byste prosim duvody?

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (27.8.2018, 15:10)
Důvody, Rama a Flora nám nechutná, řepkový olej se méně přepaluje, stejně jako sádlo (do nedávna tak odsuzované a najednou patří mezi TOP potraviny), oliváč mi chutná jen v salátech, a na smažení je i dost drahy. Hera je sice asi zdravotně víc závadbá než máslo, ale zas tak často nepeču, maslo spíše do cukroví.
A v neposlední řadě, člověk neví cemu věřit, jednou je závadné to, za týden to popřou. Takže od každého trochu....

ODPOVĚDĚT
Monika K. (kamona) ID 89372 (27.8.2018, 14:16)
Používám rostlinný olej slunečnicový (hodně také na smažení). Na smažení někdy i sádlo (což je živočišný tuk) - hlavně oboje z důvodu nízkého přepalování. Řepkový se sice tak nepřepaluje,ale smrdí mi. Na pečení máslo. Směsné tuky jako rama a tomu podobné nepoužívám vůbec ať už z důvodu použitých konzervantů tak případných barviv.

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (elienek) ID 46738 (27.8.2018, 14:02)
Děkuji, všeobecně rostlinné tuky (Y)

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (27.8.2018, 13:51)
Myslíte oleje?
Na vaření, smažení, pečení používám obyč olivový nebo slunečnicový (řepkový mi smrdí, nemůžu si na něj zvyknout, tak jsem ho přestala kupovat), do salátů panenský olivový, do buchet jsem teď měla paraolej a koupím ho zas. Občas použiju kokosový taky jen do sladkého, jinak kokosák používám na čištění, na to je nejlepší. Jinak různé tuky na namazání jako je Rama, Flora a podobně nekupuju, používám výjimečně jen Zlatou Hanou, to je nějaká směs šlehaných rostlinných tuků, jinak nic. (F)

ODPOVĚDĚT