Prašná cesta
Prosím, máte někdo zkušenost, existují i na prašnost (stejně jako na hluk) nějaké limity? Bydlíme na kraji vesnice, vedle nás vede polní cesta, která byla v pohodě do doby, než obec povolila v jejím okolí masivní výstavbu. Více v koment.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Jitka V. (mamkajita) ID 286669 (29.10.2018, 7:59)
řešila jsem stejný problém, ale byl to běh na dlouhou trať - trvalo to cca 4 - 5 let. V dané věci mi nejvíce pomohl odbor dopravy na krajském úřadě (osazení dopravními značkami). Žádnými stížnostmi se výsledku ale nedoberete. Aktivně se účastněte zasedání zastupitelstva, chtějte znát podmínky pro zařazení akce do plánu investic, nabídněte pomoc třeba v jiné oblasti. Ze začátku požadujte alespoň kropení (bylo to sice pro zlost, protože se vytvořilo blátíčko - kropilo se fekálem). My zpočátku kropili sami - řidičům to nebylo milé, tak alespoň snížili rychlost. Po větším dešti jsem vyfotila stav cesty a opět písemně žádala zastupitelstvo o nápravu stavu. Po roce udělali nový povrch z recyklátu, po 3 letech nádherný asfaltový povrch, ale zase řidiči nedodržují rychlost a je to jak na dálnici. Byla jsem urputná, ale úspěšná, i když to pár let trvalo. Přeji pevné nervy!!!!

ODPOVĚDĚT
Lenka Ch. (LenkaCh70) ID 46104, mimibazar.cz/lenkach70 (30.10.2018, 22:42)
Děkuji za reakci ... jsme na vesnici, známe se se starostou, takže přehled celkem máme, i se hodně angažujem v obecních aktivitách. V plánu investic to je, každý rok na to žádají dotace, zatím nic. Ale teď mám trochu pocit, že nám to dělají i trochu schválně, protože jsme tady nesouhlasili s variantou cesty, která by nám vedla 1,2 m od okna obýváku. Takže prý musí najít jiné a samozřejmě dražší řešení a od té doby se nic moc neděje. Tak zjišťuji, co by se dalo dělat jiného, když s obcí není řeč ... Z hygieny mi napsali, že žádné limity na prašnost nemají, ale ať prý zkusím odbor životního prostředí. Se značkama to bude asi horší, to by nám musela schválit obec a to je v současné době asi nereálné. Bydlíme tu 17 let, a takhle kritické je to až poslední dva roky ... no moje nervy ... díky moc za podporu!

ODPOVĚDĚT
Lenka Ch. (LenkaCh70) ID 46104, mimibazar.cz/lenkach70 (26.10.2018, 14:31)
To, že tam jezdí stavební technika, bych ještě tolerovala, to beru, že je nutné a dočasné. Horší je, že se šíleně zvýšil provoz aut na polňačce. Takže nám v podstatě znemožnili využívat zahradu, nemůžem otevřít okna, prádlo ven si můžu nechat zdát ... Dá se proti tomu něco dělat? Podnět na hygienu, má to vůbec smysl, existují na to nějaké limity? Na obci jsme zkoušeli, nemají zájem s tím cokoliv dělat, ani cestu vyasfaltovat ani nějakým dopravním opatřením (podotýkám, že daná cesta není jediná přístupová k nové zástavbě, z opačné strany vede asfaltka). Máme jinou možnost než se odstěhovat?

ODPOVĚDĚT
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (26.10.2018, 20:48)
Mam vyridit: normy na prasnost existuji. Poptejte se na dopravnim inspektoratu, zda to bubec je uznano jako komunikáce a pokud ne, zazadejte o znacku zakaz vjezdu. Navic vam to znehodnocuje pozemek.

ODPOVĚDĚT
Lenka Ch. (LenkaCh70) ID 46104, mimibazar.cz/lenkach70 (26.10.2018, 21:16)
Díky moc za odpověď. Na katastru je cesta vedená jako "ostatní komunikace", je to typická polňačka, po které dřív přejel 2x za týden traktor a na podzim semtam kombajn, což bylo v pohodě. Zkusím ten dopravní inspektorát, i když na jejich stránkách mají jen činnosti co se týkají evidence vozidel, každopádně by asi věděli, kam se obrátit. Pokud existují limity na prašnost, zkusím napsat i na hygienu ... už jsem z toho na nervy. Cesta vede podél naší zahrady, pak se stáčí a vede podél nově postavených domů. Já jsem dost tolerantní člověk a chápu, že na všechno nemusí být peníze hned, tak jsem to tak nějak tolerovala. Ale vrchol teď byl, když starosta prohlásil, že cestu udělá jen po zatáčku a podél naší zahrady už ne, že na to "nezbývají peníze". Po našem dotazu, jak k tomu přijdeme my odpověděl, že tam se teď práší na 10 domů a pak už se bude prášit jen na jeden - ten náš,

ODPOVĚDĚT
Lenka Ch. (LenkaCh70) ID 46104, mimibazar.cz/lenkach70 (26.10.2018, 21:18)
a to přece nevadí 8o|. Takže budu muset v tom něco už podniknout. Do toho sousedi staví na jejich pozemku a zasahují do našeho, takže to taky budeme řešit, no prostě samé radosti ...

Moc vám děkuji za odpověď (F)

ODPOVĚDĚT