Prosím poraďte, jak na kustou krémovou kávu. Mám ráda silnou a krémovou a tady mi přijde celkem dobrá, ale vodovatá. Co s tím? Jakou hrubost mletí používat a jakou kávu a mléko?
Moc děkuji všem, ale spíš než pěna by mě zajímala ta krémová káva, ta mi jaksi nejde a zdá se mi vodová i když asi silná bude. Hrubost mletí mám taky na jedna až dvě - sice nedoporučují, ale prostě mi přijde nejlepší.
V práci máme automat Jura, stál přes 50 tis., udělá nádherně hustou pěnu na kávě, nepíši o mléku. Doma máme staré delonghi, na kávě i když mám na mlýnku 1-2 což nedoporučují, pěna nic moc. Čistím mlýnek pravidelně po půl roce, používám kávu Piazza d´Oro,Lavazzu nebo Tchibo.Pěním jen ručně s tryskou a latte i capp., má ukázkovou pěnu, používám i mléko plnotočné, ale z tatry mě to třeba nejde.Trysku pravidelně čistím. Když jsem si Delonghi koupila, byla jsem zklamaná, na rady prodejce ale pravidelně demontuji a čistím co se dá, vychytala jsem si kávu a mléko a pro domácí použití jsem spokojená. Od Jury ale rozdíl samosebou vidím, ale na tu jaksi nemáme.
Vyzkoušela jsem polotučné a odtučněné mléko, ale paradoxně krásně našlehanou hustou pěnu mám z plnotučného mléka z Lidlu. Nádobku s mlékem nechávám v lednici, aby bylo dobře vychlazené, než jdu dělat třeba Latté. Když jsem zkoušela jiné, nebylo to ono. I když v manuálu doporučují odstředěné.
Taky mám tento kávovar,pěnu hustou mi taky neudělá.Konzultovala jsem to s prodejcem kávovarů a bylo mi řečeno,že pokud kávovar nestojí aspoň 50000,tak pořádnou pěnu neudělá.Doporučil mi,pokud chci hustou pěnu ať si koupím pěnič mléka,mám koupený pěníč mléka od značky Jura,ale jsou i jiné levnější napěňovače.
Dobrý den, můžu se také prosím s dovolením zeptat? V práci máme přesně tento kávovar. Vím, že hrubost mletí jsme dali na 1 nebo 2 a káva byla "hustá".Mléko plnotučné.A kávu tam nasypali Jihlavanku - ale to asi nebude pro každého. Ale nechápu - ani podle návodu - jak mám udělat cappucino a jak latté? Včera jsem nad tím dumala ale nic nevydumala. Navíc když jsem otočila kolečko na velkou pěnu, tak to pouštělo jen páru a mléko neteklo. Prosím můžete mi poradit? Moc děkuji.
Tak co se týče pěny, tak se má dávat mléko jen odtučněné, maximálně polotučné, jinak to pěnu neudělá - proč ale nevím, každopádně jsem to zkusila a pravda to je. Pěnu už máme vychytanou a na capučíno tam je přímo čudlík, jinak zatím právě taky nevím. Za hrubost děkuji, vyzkouším.