Pomalý hrnec...
Jak časové organizačně vaříte v hrnci? Uvažují o něm, ale toto mě odrazuje. Když je v receptu vařit 4 hodiny, to abych v 7 ráno šla vařit, aby byl oběd v poledne... to nezvladam.. děti dvskoly a tak.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Soňa N. (fearold) ID 136975 (7.1.2019, 10:10)
Já si pomalý hrnec nemůžu vynachválit. Večer zapnu na LOW , ráno, než jdu do práce, tak vypnu. Nádobu s jídlem dám do špajzu, kde je chladno a když přijdu z práce, jen zahustím a přivařím přílohu a máme teplou luxusní večeři. Jezdím s dětmi po kroužcích a přijíždíme opravdu až kolem 19.00 hodiny a to už nestíhám teplou večeři uvařit.

ODPOVĚDĚT
Iva Č. (capice123) ID 407546 (6.1.2019, 11:13)
já pouštěla přes noc na I. stupeň, když jsem šla spát, a ráno při vstávání vypnula. Stačí většinou 8 hod. Nebo naopak ráno zapnout na II. stupeň a v poledne hotovo, stačí 4 hoďky. Celé kuře, koleno však dýl.Někdy si maso a suroviny nakrájím a do hrnce naházím už večer, dám do lednice, ráno vbytáhnu a zapnu. Pro mě při mateřské to byla paráda, ždné stání a míchání (Y)

ODPOVĚDĚT
Danuše K. (dakram1) ID 267596 (6.1.2019, 7:41)
Já si hrnec pochvaluji....pomalé vaření má vliv na chuť masa, které když se okoření a osmaží, tak dostane zcela jinou chuť,než v tlakovém hrnci či obyčejném vařené.
Na osmahnuté maso dávám zeleninu, (celer, mrkev,papriky, dá se dát i čínské zelí a
vše jen mírně zalité nechám vařit a za 6 hodin mám velmi chutné maso se zeleninovou přílohou. Jen mě mate, co zelenina na těch 6 hodin...Takhle vlastně vařily naše babičky v kachlových kamnech...vše daly do hrnce...a když přišly z pole bylo uvařeno. Jsem starší a dočetla jsem se, že se v něm může udělat žemlovka a dokonce zkusím rýžový nákyp. Takže mám k hrnci přístup: všechno dostaneš a 6 hodin o tobě nechci slyšet.....

ODPOVĚDĚT
Jana P. (sindyy) ID 80594 (5.1.2019, 19:35)
Když jsem byla na mateřské, nestíhala jsem vařit (ještě jsem dálkově studovala VŠ) a z toho důvodu jsem si před 7 lety pomalý hrnec pořídila. Rán,o jak píšete, v 7h jsem do něho dala suroviny a v poledne bylo hotovo. Mezitím jsem si došla na nákup, vyřídila úřady,praxe, případně seminárky apod.Teď když už chodím do práce v něm takto vařím o víkendu a mám to stejně, ráno nejpozději v 8h zapínám a v poledne je oběd. Někdy takto dělám i večeři, když přijdu z práce kolem 15h zapínám a kolem 19h je večeře. Pro mne je to velký pomocník, dělám v něm omáčky, vývary, povidla, maso s těstovinami apod. Najdete si svůj systém a pak už se ho nehodláte vzdát, za těch 7 let už mám třetí. Dříve jsem používala denně, teď tak 3x do týdně.

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (5.1.2019, 23:08)
Dekuju za přínosný komentář (*)
Takže co čtu, většinou vaříte 4 hodiny a na ten vyšší stupeň ze?

ODPOVĚDĚT
Jana P. (sindyy) ID 80594 (6.1.2019, 7:21)
Podle toho, co vařím. Někdy na vyšší stupeň někdy na nižší. Třeba koleno dělám na nižší 6h. Když vařím hovězí, tak většinou na vyšší ty 4-5h. Vývary také na nižší ty 4-5h. Opravdu je to pro mne velký pomocník a ušetří spoustu času. Když jsem o něm slyšela prvě, tak jsem si taky říkala, jak může ušetřit čas, když vše trvá takhle dlouho. Ale to opravdu takto hodnotí jen ten, kdo v něm nikdy nic nedělal. Třeba papiňák já doma mám a nepoužila jsem ho už dobrých 7 let, musíte u něho být, hlídat ho. U pomaláče být nemusíte, ten si prostě vaří tak, jak ho nastavíte, nebouchne vám, nevyvaří se voda apod. Pomaláč je prostě pro mne TOP. Já mám ještě pekárnu, tu mám tedy už více jak 10 let a pak parní hrnec, jsou to všechno výborní pomocníci do domácnosti, ušetří hodně práce a času.

ODPOVĚDĚT
Lucie L. (Labouche) ID 20603, mimibazar.cz/krasavice (5.1.2019, 19:34)
Vařím přes noc nebo zapnu než jdu do práce (maso mám v hrnci připravené v lednici a ráno jen vyndám a zapnu)
Nastavím přes spínač hodin, aby se pak hrnec vypl - ten můj má funkci ohřevu.
Pomalý hrnec mi ulehčí opravdu hodně práce a ušetří opravdu spoustu času.
|:o)

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (jana59) ID 41234 (5.1.2019, 21:07)
Já Lucko taky, zapnu když přijdu ráno z noční,polévku,guláš i omáčku , jsem fakt moc spokojená.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 70336 (5.1.2019, 19:33)
...to by mě hodně odrazovalo a časově omezovalo, zvlášť když chodíte do zaměstnání, děti apod.... já spíše dávám přednost hrncům co čas právě ušetří, tj. tlakáč, zepter, nebo litina..... (hello)

ODPOVĚDĚT
Lucie L. (Labouche) ID 20603, mimibazar.cz/krasavice (5.1.2019, 19:36)
když si to umíte naplánovat, tak Vás to časově vůbec neomezuje

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (5.1.2019, 18:16)
A když je recept na 8 hodin, tak si přece nebudu dávat budík na 3 v noci
8-|
Můžete mi říct, jak to děláte? Nechci to chystat večer, aby bylo hotovo ve 4 ráno a měla jsem hotovo tak napřed....

ODPOVĚDĚT
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (5.1.2019, 18:41)
Odlozeny start

ODPOVĚDĚT
Alena J. (Aaalenkaaa) ID 3645 (5.1.2019, 18:43)
A to to syrové maso nebo zatahnute- uděláte večer a necháte ho mimo ledničky do třeba 3 v noci, než se zapne? To se musí vesele množit bakterie :^)

ODPOVĚDĚT
Danuše K. (dakram1) ID 267596 (6.1.2019, 7:43)
A jak jíte normálně?

ODPOVĚDĚT
Lucie L. (Labouche) ID 20603, mimibazar.cz/krasavice (5.1.2019, 19:34)
ale když čtu Vaše komentáře, tak si pomalý hrnec asi radši nepořizujte (H)

ODPOVĚDĚT
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (5.1.2019, 21:22)
,-) no ze jo.

ODPOVĚDĚT