Zbytek zubu v dásni - co dále?
Zubařce se nepovedlo nevythnout celý zub, jen část nad dásní. Zbytek musí nějak chirurgicky, není za co vzít. Pusa je potrhaná,patro...dásně na kusy, Máme to nechat být nebo zajít na začištění, protože to nepřiroste? A může zůstat v dásni na pořád?
poslední fotografie v albu Zbytek zubu v dásni - co dále?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Blanka O. (aurix007) ID 346322 (22.3.2019, 17:49)
Tak ono se může stát, že se kořen zalomí a nejde vytáhnout, ale my hned odesíláme na stomatochirurgii. Tam jsou na to lépe vybavení, ránu zašijí, dají ATB a je klid. V žádném případě se rána po extrakci 3 dny nevyplachuje a už vůbec ne ústní vodou!!!! Musí se vytvořit krevní lůžko. Po těch 3 dnech se může heřmánek, šalvěj, vše hojivé. Být na jeho místě, vyžádám si na paní doktorce doporučení na stomchiru nebo tam zkusím zajet sám od sebe. Někdy se o zalomeném kořeni ani neví, rána se zhojí a až po několika letech se může stát, že kořen se sám protlačí....řešte to, ať máte klid...

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (Lenina26242) ID 478802 (22.3.2019, 12:25)
Děkujeme všem. Paní doktorka dnes sdělila, že za měsíc od zákroku se to bude řešit u ní v ordinaci, ale přizve si na pomoc "doktora", který má více zkušeností. Tak pacient musí zvažit, jestli se to vůbec do té doby vydrží, ale má i řeči, že už k ní nepůjde.....Tak uvidíme. Jestli se to dnes malinko nezklidní, o víkendu pojede na pohotovost na stomatochirurgii.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (22.3.2019, 7:44)
Moje dr. když něco neprobíhá, jak by mělo, tak okamžitě konzultuje a případně odesílá na stomatochirurgii - těžší nebo složitější zákroky tam odesílá rovnou, ani se do toho sama nepouští.
Osobně bych na nic nečekala a řešila to na stomatochirurgii hned - ten zbytek zubu sám nezmizí a neviděla bych důvod, proč hojit něco, co v zápětí nechám zase rozsekat (a ven to bude muset, protože i když se to zhojí, vždycky to bude časovaná bomba a ty jak známo rády vybuchují v té nejméně vhodné chvíli).

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (22.3.2019, 6:41)
Uf, to zní děsivě :(
Osobně jsem ráda, že naše mladá paní doktorka si na takové zákroky "netroufá" a posílá přímo ke stomatochirurgovi. Vše u mě udělal rychle, bezbolestně a za půl hodinky jsem byla i venku.
Přeji vám, ať se to brzy spraví, pusa nebolí a kořen vám pak poctivě vytáhnou a budete mít po starostech
(F)

ODPOVĚDĚT
Žanet H. (žandula.) ID 55673 (21.3.2019, 19:56)
Mám podobný problém, zubaři se nepovedlo vytrhnout zub včetně kořenů, poraněnou dáseň zašil. Zahojilo se , ale dle vyjadreni stomatchirurga musí kořen ven, jinak začne zlobit.

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (Lenina26242) ID 478802 (21.3.2019, 20:03)
Děkuji za Vaši odpověď. Jedná se o sedmičku nahoře, takže asi největší zub. Patro zmasakrované, ale je to mladá lékařka a vytrhla jen část nad dásní, v dásni a kořen tam je. Ona se s tím trápila 2 hodiny, takhle to dopadlo. Ale je to už 3 dny a nehojí se to, protože ty "trhance" jsou po celé straně až do poloviny patra a nemají jak přirost. Je to švagr, používá ústní vody, řepík, ale nehojí se to zatím. Chirurgický zákrok naplánovala asi až za měsíc. Ale co jsem to viděla, tak kamarádce ty rány šili a nějak upravovali. Ona to nechala jak dokončila trhání. *-)

ODPOVĚDĚT
Andrea P. (AndreaP.) ID 162496 (22.3.2019, 18:41)
Podle popisu zákroku to není zubař, ale prase :-( Co nejrychleji zajet na stomatochirurgii, kořen nechat odstranit, je to časovaná bomba, ránu sešijí, ideálně možná nasadí snad i ATB. Na chíře jsou machři, vůbec nechápu, když na to lékařka nemá, proč se do takového zákroku pouštěla. I má zubařka, a to má celoživotní praxi, raději horší případy odesílá ihned na stomatochirurgii.

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Zmolda) ID 187052, mimibazar.cz/zmolda (22.3.2019, 8:37)
Určitě někam na stomatochirurgii do špitálu nebo co tam máte. Mě takhle zubařka taky vytrhla jen kus zubu, zbytek mi jinde během chvilky vytáhli. Určitě bych měsíc nečekala, já tam jela hned ten den.
Ať švagr na nic nečeká a jede to pořešit, než se mu rozjede zánět nebo něco horšího.

ODPOVĚDĚT
jitka m. (motji) ID 165867 (21.3.2019, 20:15)
Zašla bych do nějaké větší nemocnice na stomchiru. Normální mi to nepřijde. mě doktorka taky trhala zub, který už neměl korunku, upravovala mi kost, sešila ránu

ODPOVĚDĚT