Osvědčený dobrý recept na jahodovou marmeládu...
doporučte, prosím... Klidně i s alkoholem, netradiční... :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (8.6.2019, 13:39)
1.2kg jahod, 0.5kg cukru, citrónová šťáva, Gelfix extra.
Dělám takhle už asi 10let, každý chválí.
Jahody rozšťouchám šťouchadlem na brambory. Přidat cukr a směs na želírování. Vařit cca 3min. Pak přidat citr.šťávu.
Vyjde z toho 5-6 skleniček.

ODPOVĚDĚT
Jana F. (jfiserka) ID 394809 (8.6.2019, 6:26)
budu ještě úspornější.. jen jahody a cukr.. rozmačkat a ochutit, jak máte rádi (nemám ráda přeslazené..). Dávám 2:1 ovoce/cukr (záleží na vyzrálosti a chuti samotných jahod). Pak jen na hluboké pánvi po menších dávkách na středním plameni míchat a nechat houstnout..až zůstane cestička za vařečkou. Naplnit čisté sklenky, otočit dnem vzhůru a nechat vychladnout.. z kila jahod jsou tak dvě skleničky, celý proces trvá tak 15 minut. Dělávám jednou za pár dní, když se čerstvých jahod přejíme ,-)

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (7.6.2019, 23:05)
Jahody, cukr a pektin. Zadne sr.... jako gelfix (N)

ODPOVĚDĚT