Profi kosmetika nebo z lékárny?
Jaká je dle vašeho názoru kvalitnější kosmetika? Ta z lékárny nebo profi kosmetika z kosmetického salonu? Jakou používáte vy a proč jste se tak rozhodly?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Dana Š. (Dananda) ID 99277 (10.6.2019, 15:23)
Objednávám v lékárně českou bylinnou kosmetiku Barekol, konkrétně kaviárové sérum a jsem s ním moc spokojena.

ODPOVĚDĚT
Jitka W. (bubble) ID 16652, mimibazar.cz/bubble (10.6.2019, 13:31)
Souhlasím s holkami viz níže, jen bych dodala, ze dobra kosmeticka kromě toho ze zná složení své značky (což lékárníce asi ne) vám k tomu všemu muže změřit hydrataci, promasteni a udělat cele poradenství, poradi výrobky cílene na vás, což si v lékárně taky moc neumím představit.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (10.6.2019, 10:26)
Asi je otázka, jak v tomto případě definovat kvalitu.
U kosmetiky, samozřejmě když pominu nějaké opravdu hnusně chemické věci, které třeba ani nesplňují normy, je to asi hlavně o snášenlivosti a že se "trefíte" - už jsem měla velké problémy s (údajně specialisty a dermatology doporučovanou na velmi citlivou pleť) kosmetikou z lékárny, ale i jinou, ověřenou a velmi drahou značkou (též označovanou jako profi) a naopak mi sedla kosmetika dá se říct běžně prodávané značky. To ale určitě neznamená, že má běžná značka kvalitnější výrobky než ta z lékárny nebo profi, ale jen to, že mi prostě tahle zrovna sedí víc - a ještě to ani neplatí plošně o všech výrobcích.
Mám různé věci od různých značek - rozhodla jsem se čistě na základě nastudování složení, zkušeností a názorů na netu a hlavně pak vlastní zkušenosti (momentálně, když tak o tom přemýšlím, tak nemám nic z lékárny).

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (petrasafr) ID 146547, mimibazar.cz/petrasafr (10.6.2019, 10:42)
Souhlasím s Jitkou, chce to zkoušet a zkoušet, co vám sedne. Vědět třeba, jakým ingrediencím se chcete ve složení vyhnout, které vám nesedí - alkohol, parfemace, určité druhy silikonů, minerální olej … a které naopak dělají vaší pleti dobře. Podle toho potom vybírat. Ale samozřejmě vědět, že není ve složení alkohol jako alkohol atd.

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (petrasafr) ID 146547, mimibazar.cz/petrasafr (10.6.2019, 10:21)
Nedá se to takhle vůbec určit. I kosmetička může pracovat s produkty, které mají "hrozné" složení, protože chce prostě hlavně vydělávat. Naopak i v lékárně můžete najít produkty, které nejsou zrovna "prospěšné" pro pleť. Při výběru kosmetiky se řídím vždycky složením jednotlivých produktů a je mi jedno, kde se prodávají. Nepoužívám jednu značku, vybírám si to podle toho, co od daného přípravku požaduji, aby dělal.

ODPOVĚDĚT