Štrůdl listové těsto
Co dělám špatně, že někdy mám to těsto po upečení tak strašně drobící?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 37256 (20.9.2019, 21:07)
*-) Mně to dělá taky a nikdy jsem nad tím tedy nepřemýšlela. Je to listové a tak "listuje" a tím se odrobuje... ,-)

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (20.9.2019, 18:37)
To vůbec není pravda, není to tím, že je těsto mražené. Moje tchýně dělá jen z mraženého a protože je šetřílka, tak z toho nejlevnějšího. Má naprosto LUXUSNÍ štrůdl, nikdy se jí nepokazí a vždy je úžasný.
Je to rukama - sorry ,moje jsou taky obě levé ,-) (F)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (20.9.2019, 16:05)
Vyzkoušejte různé značky v různých obchodech, některé takhle rozhodně nedrobí. Já kupuju v Lidlu, potírám vejcem nebo vodou nebo různými chilli omáčkami.

ODPOVĚDĚT
Martina S. (soucka) ID 195324, mimibazar.cz/soucka (19.9.2019, 19:59)
Přesně tak, když nemám nebo zapomenu potřít vejcem - takhle se mi taky drobí... :´( :´(

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (19.9.2019, 11:05)
To je jeho vlastnost, nesnáším to, proto ho vůbec nepoužívám! Někdy je samý tuk, ten při pečení vyteče a nezbyde nic. Raději si na štrůdl udělám těsto svoje, na tom si pochutnám.

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (19.9.2019, 20:27)
Jsem jako vy - nesnáším ho - udělám pivní nebo prostě jiné jogurtové a nebo tažené těsto a je vynikající.

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (19.9.2019, 9:52)
Nekupuji mražete viděla jsem testy a když peču podliju trochou vody super u nas je to jednohubka

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (19.9.2019, 8:36)
Nepíšete asi to hlavní - co máte za těsto, je to vždycky to stejné těsto?
Správné listové těsto se má drobit, je to jeho vlastnost - těsto tvoří lístky, je tam hodně másla, a propečou se v tenoučké lupínky, které se drobí.
Co mám zkušenost, tak listová těsta v obchodech mají různou kvalitu a většinou nejsou nic moc - dělám si občas doma vlastní a nedá se to srovnávat.
To vaše těsto mi takhle na pohled připadá hrozně suché, takže bych to viděla nejspíš na horší kvalitu těsta.

ODPOVĚDĚT
Renata A. (Renča50) ID 607378 (18.9.2019, 23:07)
Listové těsto musíte péct na 200°C, možná někdy záleží na kvalitě těsta, každé je jiné, já většinou používám mražené, nedrobí se mi.

ODPOVĚDĚT
Slávka J. (babička jedlička) ID 536035, mimibazar.cz/babickajedlicka (18.9.2019, 20:42)
Mě se také drobí. Čím potíráte? Zkuste natřít místo máslem vajíčkem. (F) Asi to u tohoto těsta tak je.

ODPOVĚDĚT