Jak nejlépe polít čokoládou cukroví?
Máčíte? Poléváte? Mažete?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 18 komentářů
Žaneta Č. (Zazinka) ID 33128, mimibazar.cz/zazinka (4.9.2020, 18:10)
Čokoládu z Lidlu trochu Omegy rozehřeji ve vodní lázni. Polévám až když je cukroví namazané a slepené. Chytám za spodní a namočím vrchní díl. Mandle, nebo oříšky dávám hned aby zatvrdli s čokoládou a drželi.

ODPOVĚDĚTnahlásit
hana d. (kankalinka) ID 274098 (1.9.2020, 9:39)
https://recepty.vareni.cz/cokoladova-poleva-z-pudinku/ (F)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Ilona J. (Akimka) ID 184419, mimibazar.cz/tauvec (1.9.2020, 6:37)
Polevu si dělám sama doma. Ve vodní lázní celý ztužený tuk omega, celé balení kakaa a čokoládu na vaření, klidně dvě.. Lžička másla a nebo sádla pro lesk.Sádlo je lepší..A když ji rozpustíte necháte zchladnout a tak třeba 5 x , tak je čím dál lesklejší. Přeleji do sklenice a potom ve vodní lázni rozpouštím kdy potřebuji. A kolečka nenamáčím. Natírám štětcem na malování,, KOupím v papírnictví štětec na vodovky a jedu a nebo také se dá polévat kávovou lžičkou.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Dobromila B. (Dobra) ID 49652 (31.8.2020, 22:19)
Tyto kolečka - nejdříve slepit, nechat ztuhnout, držet za horní kolečko, spodní kolečko namočit, převrátit a dát na podložku přidat mandli. Viz tady asi od druhé minuty: https://www.youtube.com/watch?v=_Seu7_85e_U

ODPOVĚDĚTnahlásit
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (30.8.2020, 21:03)
Otočit namočit kolečka bez kremu pak mazat a slepit,košíčky naplnit nechat stuhnout otočit namočit nebo čajovou lžičkou polít (Y)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Kateřina S. (kasniza) ID 481751 (30.8.2020, 20:04)
Já si kupovala přímo v cukrárně jejich polevu, mívali ji v kelímkách, bílou i mléčnou. Ale jestli to dělá každá cukrárna, to nevím. (Y) (L)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Zuzana S. (Abby21) ID 237421 (30.8.2020, 19:13)
Na košíčky nevím, jak by to šlo, ale zdobím čokoládou linecké a tam používám klasický menší štětec. Jde to krásně rozetřít a srovná se to do hladka, nebo tam jen maluju puntíky, čarky.... (F)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Dana D. (Dan.ka) ID 201849 (30.8.2020, 19:13)
Čokoládu na vaření (nejčastěji tu z Lidlu) rozpustím v kastrůlku ve vodě + přibližně deset deka 100% tuku, nedávám máslo. Kolečko namáčím, ozdobím a až po ztuhnutí čokolády přiklopím na to spodní kolečko (Y)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (31.8.2020, 9:05)
Díky a čím to kolečko držíte, aby nebylo celé popatlané?

ODPOVĚDĚTnahlásit
dana n. (danca60) ID 403468 (30.8.2020, 19:56)
Tohle je fakt nejlepší - ale pak nevím co s tím 100% tukem +o( dáte tip? :-$

ODPOVĚDĚTnahlásit
Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (31.8.2020, 8:08)
Používám na odpalované těsto.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Kateřina S. (kasniza) ID 481751 (30.8.2020, 20:07)
Na smažení? :-D

ODPOVĚDĚTnahlásit
dana n. (danca60) ID 403468 (30.8.2020, 20:12)
Na smažení mám domácí sádlo - tohle mi na smažení nechutná +o(

ODPOVĚDĚTnahlásit
Dana D. (Dan.ka) ID 201849 (upraveno 20.7.2021, 12:10)
S tím zbylým tukem? *-)No, většinou ho spotřebuju, protože polévám čokoládou téměř všechno cukroví a když ne, tak ho přidám k oleji když smažím třeba řízky, nebo tak. Myslím, že i do nějakého cukroví se dává. (Y)

ODPOVĚDĚTnahlásit
dana n. (danca60) ID 403468 (30.8.2020, 20:14)
Na smažení mám domácí sádlo, na smažení mi nechutná... asi budu muset kouknout na nějaké cukroví *-)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Dana D. (Dan.ka) ID 201849 (30.8.2020, 20:17)
Jasně, taky považuju sádlo za nejlepší. Já myslela jen přidat, aby se to nevyhodilo úplně. Tohle cukroví jsem teď objevila. https://www.toprecepty.cz/fotky/recepty/0032/falesne-slehackove-podvodnice-85776-1920-1080.jpg
A mám dojem, že i nějaké těsto na štrůdl se dělá z toho tuku

ODPOVĚDĚTnahlásit
dana n. (danca60) ID 403468 (31.8.2020, 8:26)
Děkuji za tip, no, co vánoc ještě daleko... jak začne Hera VS máslo tak přidám ještě omegu :-D třeba má někdo nějaký super recept, co neznáme :^)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězenonahlásit
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (30.8.2020, 17:27)
Vím, že je ještě brzo, ale potřebuju poradit jak nejlépe ozdobit čokoládou cukroví a hlavně košíčky. Dříve jsem to dělala čokoládovými kaštany, ale přijde mi, že mají nějaké jiné složení, tak dobře se nerozpustí a ať do nich přidám cokoliv, prostě to není ono, poleva není hladká, rychle tuhne nebo zas moc stéká. Zkušela jsem máčet, ale pak mi poleva většinou steče někde po straně nebo rozpouští náplň nebo polévat lžičkou a pak zase není úplně rovná. Jak to děláte vy a jakou polevu používáte? Díky předem za rady.

ODPOVĚDĚTnahlásit