daně za rok 2020
dobrý večer prosím mám dotaz chlap mi ted řekl že si mají dělat sami daně nevíte do kdy můžu ještě podat nebo už je pozdě se z něho picnu vážně děkuji za každou radu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (18.5.2021, 21:05)
Obecně se daně dají udělat 3 roky nazpět, takže rozhodně není nic prošvihnuto.

Pokud by podal elektronicky, tak pořád ještě běží řádná lhůta, všechno je v pohodě.

A pokud by podal papírově, tak záleží na tom, jestli má, anebo nemá povinnost podat daňové přiznání. Pokud nemá povinnost a podává ho prostě jen proto, aby dostal nějakou vratku, tak na zpoždění vůbec nezáleží (limit jsou jen ty 3 roky). Pokud povinnost má, může tam být za zpoždění nějaká sankce, nevím, jak je to teď v daňovém řádu, ale dřív se počítala pokuta z výše daně a když žádná daň k zaplacení nebyla (vycházela vratka), pokuta za zpoždění se dávala jen v případě, že ani na výzvu FÚ člověk přiznání nedodal. Čili velmi mírný přístup.

ODPOVĚDĚT
michaela p. (klokánek) ID 337658, mimibazar.cz/klokanek (18.5.2021, 6:30)
no tak já si pak vzpomněla že ten samí papír potvrzení o zdanitelných příjmů jsem kdysi dostávala když jsem dělala sezonně a nedělala jsi to pak jsem zjistila že mi maji vracet a jeden kolega mi poradil že se to může podat 2roky spět a vrátili mi to tak to snad papírově nebude problém nevím jestli elektronicky bych to dala ,-)

ODPOVĚDĚT
Ivona P. (aquamarina) ID 340935, mimibazar.cz/aquamarina (18.5.2021, 6:21)
U elektronického podání je konečná prodloužená lhůta do 1. června.

ODPOVĚDĚT