Opakování ročníku zš ze zdrav. důvodů a IV
Prosím pěkně máte někdo zkušenost s opakováním ročníku zš (7.tř.) ze zdravotních důvodů? Syn aktuálně od 2. pol. na domácí výuce (iv) pro zdravotní komplikace, nyní PPP doporučeno zopakování (učivo zvládl/i jsme, ale náročné, dohánění, vyčerpaný a...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (9.6.2021, 8:39)
Vaším partnerem v řešení situace je vaše škola - komunikujte s nimi.
Opakování ročníku je možné - mezi spolužáky mých dětí těch případů pár bylo, ale neuspěli úplně všichni. V našich podmínkách to nemusí být úplně jednoduché zejména v případě, že na to budou mít škola a rodiče různé pohledy - stěžejní je vzájemná spolupráce a komunikace.
Pokud dojde k opakování ročníku, tak z logiky věci asi nemůže dostat vysvědčení s dobrými známkami a s verdiktem "prospěl".

ODPOVĚDĚT
Dana S. (Dana Stankova) ID 19655 (8.6.2021, 18:19)
jen se rovnou školy ptejte, zda-li vám poté dá souhlas s desátým rokem povinné školní docházky tak, aby syn získal základní vzdělání (=úspěšně zvládl devátý ročník)

ODPOVĚDĚT
Dana S. (Dana Stankova) ID 19655 (8.6.2021, 18:18)
kontaktujte školu, záleží jak to má nastaveno škola, obecně lze opakovat ročník na základě žádosti zz a doporučení PPP

ODPOVĚDĚT
Jitka J. (basetka) ID 215, mimibazar.cz/jitkaj (9.6.2021, 18:47)
Nemáte pravdu, opakovat ročník lze, ale žádá rodič, doporučuje lékař a rozhoduje ředitel školy. Viz § 52 Školského zákona. Dělám v pedagogicko-psychologické poradně 23 let (hello)

ODPOVĚDĚT
Eva T. (Evkaa) ID 31744 (8.6.2021, 8:50)
Prosím pěkně máte někdo zkušenost s opakováním ročníku Zš (7.tř.) ze zdravotních důvodů?
Syn aktuálně od 2. pol. na domácí výuce (IV) pro zdravotní komplikace, nyní PPP doporučeno zopakování (učivo zvládl/i jsme, ale náročné, dohánění, vyčerpaný a psychicky na tom není nejlépe..zvažuji). Žádá rodič+doporučení lékaře (ten souhlasí), nevím však jak je to v případě hodnocení na vysvědčení - může být hodnocen nebo nikoli?
A je tak možné případě iv vzdělávání?

ODPOVĚDĚT