Příprava na přijímačky na SŠ
Podstoupily Vaše děti? Je lepší prezenčně/online? S kterou firmou jste byli spokojeni? Je dobré začít již nyní? Nebo počkat, co škola..? Děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Jaroslava P. (jpencik) ID 360397 (20.10.2021, 23:12)
Teď začala chodit na osmileté gymnázium moje nejmladší. Neučila se vůbec, byla v druhé desítce podle výsledků, hlásilo se kolem 150.
Moje nejstarší byla lepší, ovšem dělala si volně dostupné zkušební testy. Prostřední se dostala tak nějak těsně, neučila se, nechtěla ani zkoušet cvičný test.
Myslím, že je fajn zkusit ty cvičné již nyní a podle toho se zařídit. Uvidíte zda a kde má mezery. Ať se doučuje efektivně. Nejstarší musela cvičit hodně slovní druhy, ve zbytku podle cvičných testů chyby neměla.

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (Wewa) ID 16754, mimibazar.cz/wewa (13.10.2021, 15:00)
Moji synové dělali přijímačky loni. Jeden si už od září dělal všechny dostupné cermat testy. Do přijímaček si všechny udělal několikrát. Oba měli přípravku na příjímačky na ZŠ (jen pár hodin, školy byly záhy zavřené). A zajištěné doučování z matematiky. To bylo online, protože byla nepříznivá covid situace a děti nechodily ani do školy. Doučovala je dobrovolnice z dobrovolnického centra Maltézské pomoci.
Dostali se oba na obě školy. Ten, který se připravoval od září s lepšími výsledky. Ten druhý, který na to docela kašlal, tak s horšími, ale ne úplně nejhoršími.

ODPOVĚDĚT
Michaela P. (Jezecek2007) ID 194019 (29.9.2021, 10:25)
Dobrý den, dcery dělaly př. zkoušky na víceletý gympl, obě se dostaly. Už na začátku prázdnin jsem měla domluvenou p. učitelku na doučování, Začínali pak někdy od konce září, chodily 1-2xtýdně.
Určitě je lepší doučování soukromé, učitel se může dítěti více věnovat, v těch přípravných kurzech je to jako ve třídě, často jedou nějakým tempem a některé děti to třeba nestíhají a stydí se to říct.
Pokud neseženete doučování ,tak alespoň ty přípravné kurzy.
A od ledna si na PC dělaly testy z Cermatu z minulých let .

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (28.9.2021, 23:14)
Kluka letos jsem přihlásila na přípravný kurz na škole, na kterou se chtěl dostat (výběrovka) - nejen kvůli znalostem, ale taky aby si zvykl, že přijde do kontaktu s cizími učitely. Proběhl distančně někdy tuším na přelomu února/března, taky někdy od toho března jsem ho donutila udělat pár cermatových testů, co jsme stáhli na netu. Nečekala jsem, že by základka nějak zvlášť připravovala děti sama - ani před covidovou dobou, natož teď. Matikářka jim ale zjara, jak se to trochu uvolnilo, udělala asi dvě setkání, kde s nima něco potrénovala (hlavně geometrii, která se distančně učí blbě).
Těžko říct, kdy je dobré začít - samozřejmě když se začne dřív, tak se tím nic nezkazí. Jinak je to ale kus od kusu - některé děti musí drilovat, jiné prakticky nepotřebují žádnou speciální přípravu. Záleží, jak na tom vaše dítě je, na jakou školu se chce dostat, jaký je tam tlak na umístění....

ODPOVĚDĚT
Zuzana T. (princeznaK) ID 203820, mimibazar.cz/princeznak (1.10.2021, 11:48)
Dovolím si nesouhlasit, že je to kus od kusu, kluk byl v 9.třídy na úrovni konce šesté, není to jenom o tom dítěti, ale i o učiteli, co naučí a jestli chce učit +o( o tomhle bych mohla psát román, takže dítě může být chytré, může chtít, ale to musí být i z té druhé strany

ODPOVĚDĚT
Lenka U. (NatyViky) ID 519375 (8.10.2021, 5:22)
Úplně s Vámi souhlasím. Tohle jsme s dcerou prožili minulý rok s matematikou.
Je chytrá, snaživá. ale prostě přijímačky nám daly co proto....

ODPOVĚDĚT
Andrea Š. (denny.kal) ID 31750, mimibazar.cz/dennykal (27.9.2021, 21:15)
dcera jedničky 9 let na základce, chtěla gympl - příprava online v obou školách, cermat testy z minulých let a počítala je soukromých hodinách matiky cca 3měs. před přijímačkami

ODPOVĚDĚT
Radka Ch. (Chichi1) ID 63964, mimibazar.cz/chichi1 (27.9.2021, 15:53)
přímo ve škole nám nabídli placený kurz, asi 20 lekcí. akorát, že do toho zas přišlo distanční... online nic moc

jinak si stáhnout cermat testy z minulých let a projíždět

ODPOVĚDĚT
Zuzana T. (princeznaK) ID 203820, mimibazar.cz/princeznak (upraveno 27.9.2021, 8:40)
Pokud jste v 9.tride,hlásítese na převisovou školu a dite se samo od sebe neučí,tak už teď je pozdě ,-) ne v klidu si najdete někoho, kdo připravuje, má systém, zná cermat testy , doučování se vyplatí už jen v tom případě, že dítě se začne učit, bude mít dril a lépe se mu přejde na střední, teď by měl psát na 20 bodů průměr, kdo se chce někam na lepší školu určitě nemůže spoléhat na ZŠ, hledala jsme na doučím cz a o paní jsem měla dlouhodobé reference, chce to někoho koho znáte nebo jste o něm slyšela

ODPOVĚDĚT