Puberta
Taky jsou ti vaši puboši tak náladoví?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 29 komentářů
Markéta T. (Irro) ID 164456 (15.2.2013, 21:27)
Ranní (nebo raní nikdy nevím) vstávání jsme vyřešili tak, že už s nima nevstávám (jsem na mateřský a nejmladší dcera spí dlouho, tak si to můžu dovolit) a děťátka to mají na vlastní zodpovědnost, Do školy dojíždějí do vedlejšího města, tudíž když jim ujede autobus a muž je zrovna s autem v práci mají smůlu. Dcera se naštěstí tak bojí z neomluvených hodin, že si dává majzla. A je to bez hádek a bez stresů. Ještě nikdy nebyl průšvih ,-)

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (Leamm) ID 179407 (15.2.2013, 12:59)
Přesně, jak tady všechny píšete - ráno kyselý ksicht, do školy se mu nechce. Budík mu vyřvává od šesti z pelechu stěží vyleze v půl osmé, nestíhá nesnídá, nesvačí. Nic nedělá, jenom sedí u PC, když po něm chceme nějakou pomoc, tak je vzteklý, že po něm furt něco chceme. Všichni jsou blbci, debilové a hovada, hlavně učitelky, když po něm ve škole chtějí nějakou činnost. Baví se s náma zásadě z chodby ze schodiště nebo vyřvává z patra, rozhovor z očí do očí nehrozí.

ODPOVĚDĚT
Jana D. (jaspinn) ID 130617 (15.2.2013, 13:17)
rozhovor se synem??? To jakože odpoví i na 2 otázky????? Co to je??? ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
LENKA Š. (SAFA) ID 52554 (15.2.2013, 11:15)
maminky musím se smát vaším odpovědím neberte to špatně tak dlouho jsem se nepobavila mám doma 2kluky starší má za měsíc 18 a mladší má 7 a jak píšete mám doma to stejné někdy jsou fakt na zabití a když něco vyvedou tak nadávám ale pak si řeknu hlavně že jsou zdraví i když někdy jsou to s pubertákama krušné chvíle ale hlavně když s nama mluví no a někdy ty odpovědi kolikrát něco řekne a říkám si ten nás ale přečtený a když se někam vypravuje ta příprava no kolikrát si vzpomenu na sebe :-D

ODPOVĚDĚT
Hana K. (Židovka) ID 42508 (15.2.2013, 12:04)
,-) :-D (clamp)

ODPOVĚDĚT
Žaneta T. (Tomek) ID 16768 (15.2.2013, 10:46)
jsem předpokládala že v 18ti již v puberetě není ale bohužel 8o| 8o| je a bojím se že se to nesrovná.Kamarádí semnou jen když potřebuje něco koupit,jinak žádná rozumná rozmluva,o životě,o budoucnosti to už vůbec ne (6) (6).Prý se chce odstěhovat, na otázku PROČ mi odpoví že má doma POVINNOSTI vyvenčit svého psa a vyprázdnit myčku 8-|.Už jsem to vzdala.
12tiletá je stále hodná jen mi přijde strašně přecitlivělá,často pláče nebo se jen naštve ale za chvilku se přijde omluvit [A].Dneska ráno se omlouvala že má místo jedné jedničky dvě a oznámila mi včera jen jednu ,-)

ODPOVĚDĚT
Bohumila P. (gotlibe) ID 368143 (15.2.2013, 9:15)
nechci vás strašit..u mužského rodu je to z puberty do urny...mezitím nic lepšího nečekejte..budou stále v pubertě (Y) (Y) :-D

ODPOVĚDĚT
Jana D. (jaspinn) ID 130617 (15.2.2013, 13:14)
Ano, jak pravil klasik - žena se narodí, do věku 3 let se naučí mluvit, chodit, najíst se, postupně se vzdělává a učí novým věcem. Muž se narodí, do 3 let věku se naučí mluvit, chodit, najíst se....a dále se již nevyvíjí ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Iva R. (SOPHIE02) ID 167700, mimibazar.cz/jesker (15.2.2013, 8:42)
V.díl:
jeden. Většinou jde o povel "Jdi se najíst", v menší míře "Jdi spát".
Komerční využití a návratnost investic
Puberťák je domácí zvíře chované výhradně na ozdobu a nelze očekávat, že z něj vydolujete jakoukoli činnost generující přínos pro rodinu. Chov je záležitost velmi dlouhodobá, někdy trvá i deset let, než zjistíte, zda chovaný jedinec bude schopen samostatného života. Někteří jedinci zůstávají u svých chovatelů do pozdního věku a znamenají pro něj nemalé náklady. Proto by si každý chovatel měl řádně rozmyslet, než se do chovu vůbec pustí. Není-li si zcela jist, měl by si raději pořídit jiné domácí zvíře.

ODPOVĚDĚT
Iva R. (SOPHIE02) ID 167700, mimibazar.cz/jesker (15.2.2013, 8:40)
IV.díl:
Komunikace s puberťákem je závislá na úrovni dosažené při výcviku (viz níže, bod Denní režim). Chovatel se musí naučit rozumět řeči těla, aby byl schopen z trhavých pohybů hlavou, případně ramen, vyčíst nesouhlasnou reakci. Pozitivní reakce nedává chovaný puberťák v žádném případě najevo.
Denní režim
Puberťáka je nutno podrobit komplexnímu výcviku. Od přírody je to tvor líný, který je schopen veškerou svou energii vynaložit na správné oddechování při spánku, resp. na změnu polohy na gauči z levého boku na pravý a naopak.
Výcvik
sestává z výuky jednoduchých příkazů, jako například "Jdi do školy", "Vyčisti si ty zuby", případně "Umyj nádobí". Někteří puberťáci reagují na výcvik příznivě a po pár letech jsou schopni reagovat na cca 4 příkazy z 20. Jiní puberťáci výcviku odolávají a osvojí si příkaz pouze jeden. Většinou jde o povel "Jd

ODPOVĚDĚT
Iva R. (SOPHIE02) ID 167700, mimibazar.cz/jesker (15.2.2013, 8:37)
III. díl:
Spásání potravy probíhá celodenně, prakticky nepřerušovaně. Ve fázi monožravé se však může stát, že se puberťák dlouhodobě živí pouze jedním druhem potravy, například tradičními českými brambůrky nebo hamburgery. Veškeré snahy ze strany chovatele o přikrmování zdravou výživou přicházejí nazmar a je potřeba se s touto skutečností smířit. Většina puberťáků má po celou dobu chovu obzvláště vysokou spotřebu prémiového krmiva, a proto je nutné, aby si puberťáky drželi pouze chovatelé, kteří si to mohou finančně dovolit, případně mají možnost úvěru či půjčky.
Celková péče
Puberťák je zvíře náchylné k depresím. Léčba a předcházení depresím spočívá v kupování značkových oblečků a obuvi, želatinových medvídků Haribo a počítačových her, aby se váš puberťák nenudil. Komunikace s puberťákem je závislá na úrovni dosažené při výcviku (viz níže, bod Denní re

ODPOVĚDĚT
Jitka K. (Jikri) ID 314345 (15.2.2013, 8:33)
Dcera 17. Za vše můžeme my. Když jí něco nejde ve škole, samozřejmě, můžu za to já, protože ona vlastně na tu školu nechtěla (kecá, fakt tam chtěla). Nestíhá, psa vyvenčí, ale to je tak vrchol aktivity. Přece není služka a nikdo to v jejím věku nedělá. A když už ve mě jednou bouchly saze, řekla, že zavolá Linku bezpečí. Tak jí manžel podal telefonní sluchátko. Týden s námi nemluvila, bože to byl klid ,-)

ODPOVĚDĚT
Iva R. (SOPHIE02) ID 167700, mimibazar.cz/jesker (15.2.2013, 8:31)
Pokračování II.
Stavba těla: Jde o savce místně řídce ochlupeného, vybaveného končetinami, které jsou k tělu neúměrně dlouhé a které jsou často zakončeny dlouhými paznehty, neboť tento druh domácí zvěře zhusta zanedbává jejich pravidelné obrušování. Typickým znakem je chůze po dvou nazývaná jako „klácení“.
Uši: Přiléhají k lebce, občas je nutno je dočišťovat. Dočišťování může provádět dobrovolník z domácnosti, nebo je možné k této činnosti donutit puberťáka samotného. Chovatel se sám musí rozhodnout (dle úrovně vycvičenosti svého zvířete), které možnosti dá přednost.
Krmení
Puberťák je všežravec, který občas přechází do fáze monožravce. Podle vědeckých výzkumů stráví puberťák, ač má na rozdíl od krávy toliko jeden žaludek, jakoukoli potravu, která se momentálně nachází v jeho dosahu. Spásání potravy probíhá celodenně, prakticky nepřerušovaně. Ve fázi mon

ODPOVĚDĚT
Iva R. (SOPHIE02) ID 167700, mimibazar.cz/jesker (upraveno 15.2.2013, 13:37)
Přišlo mi e-mailem od kamarádky a docela jsme se doma všichni pobavili (teda kromě syna - tomu to přišlo mega trapný a " vo co nám jako de" - pak se naštval, nanosil si do pokojíčku jídlo a už nevylezl)
Návod k chovu puberťáka
Před chovem puberťáků jsou varováni zejména kardiaci a další osoby, které špatně odolávají stresu. Na druhou stranu je nutno říci, že žádné jiné domácí zvíře vám nepřilne tolik k srdci….

Puberťák
Puberťák je domácí zvíře velmi náročné na chov. Rozhodnete-li se chovat doma puberťáka, budete mu muset vyhradit dostatečný prostor. Rozpínavost těchto živočichů, pokud jde o teritorium, totiž spolu s věkem stoupá.
Tělo
Zbarvení je proměnlivé, často velmi nápadné, na rozdíl od jiné zvěře se puberťák v žádném případě nesnaží splynout s okolím. Nejnápadnějšími barvami září většinou jeho chocholka. Barva chocholky může přecházet od žluté, p

ODPOVĚDĚT
Michaela W. (michaelka2) ID 289123 (15.2.2013, 7:23)
Starší 19-ti letá dcera byla vždycky pohodářka, že měla nějakou pubertu, jsme ani téměř nepoznali. O to větší šok je to teď s 11-ti letou Julčou. Kombinace ředitelky zeměkoule a týrané hočičky nepochopené celým světem. Jestli tohle přežiju, tak už dám asi všechno. Jo a z jejích krásných očí vidím nejčastěji jen bělmo a kamarádky jsme jenom když vidí pytlík želatinových medvídků v mé ruce.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (15.2.2013, 6:42)
Vcelku bohatý slovník se smrskl do několika slov: Hustý, Brutus, Trapný, Ne. K tomu protáčení očí, napučená tlamička a záchvaty hluchoty, kdy reagovali jen na slovíčko "Nááá" Ale musím přiznat, že jinak propluli pubertou v pohodě - oproti kdysi mé pubertě. Já byla smrad zralý na přesdržku (zip) ,-)

ODPOVĚDĚT
silvie t. (sites) ID 167002, mimibazar.cz/sites (15.2.2013, 1:19)
naše mladá-14 je směsicí toho všeho, co se tu psalo přede mnou +o(....jako malá holka byla zlatá a já se těšila, jak si budeme povídat o klukách a řešit babský věci.....to jsem se spletla.......no,snad to brzy přejde...... (H).....o mladší dceři si už iluze nedělám :-$

ODPOVĚDĚT
Iva R. (avynka) ID 8231 (14.2.2013, 23:38)
Jéé, to jsem ráda, že někdo založil toto téma. Mám syna 16 let .... ráno vstává nasr.... na celý svět a nejvíc na mě, že ho budím....vše je mu jedno - jestli stihne školu nebo ne, jestli má všechny věci do školy, jestli je naučený, jestli stihne autobus .... už to ráno raději neřeším....pak příjde ze školy a nanovo......všichni jsou blbí, jen on je chudák, co se musí pořád jenom učit a uklízet .... za jeho vysvědčení se stydím i já a to, co mám v pokoji, bych vám opravdu přála vidět :-(. Jo a všichni jeho kamarádi všechno můžou, všichni všechno mají, jen můj syn - to je učiněný chudák :-D (H) :-(.....

ODPOVĚDĚT
Jana D. (jaspinn) ID 130617 (15.2.2013, 8:23)
Ivuš, nechci strašit - ale to samé jsem měla se synem i já - teď je mu 23, sice studuje VŠ, ale chození do školy mu dělá problém, v pokoji má nastláno pet lahvemi, a jsem ráda, když mi odpoví na otázku více než 2 slovy - ale čím dál častěji má náladu normální a komunikuje, tak se nevzdávám naděje - už aby se zaláskoval, to bylo jediné období, kdy s námi i MLUVIL!!!! sám od sebe a pomáhal doma bez řečí a někdy i sám od sebe ,-) ,-) Ti chlapi prostě dozrávají později (podle mně čím dál později) :-)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (avodoh) ID 241366, mimibazar.cz/avodoh (15.2.2013, 9:10)
jééé,taky má v pokoji samé petky??? (smich) (smich) (smich).Náš mladej tam má na parapetu ještě 3 naschlé talíře (ty si myje sám! ) ,5 prázdných kelímků od jogurtů,v těch píchlé lžičky a prázdné papírky od tyčinek.Najdu tam i několik použitých uchošťourů .Jednou za 3 dny mu to vše naskládám na noťas s velikou celulí UKLIDIT !!! .Tu jsem si k tomuto účelu přímo pořídila.Pod postelí a u ní se povaluje(naštěstí nestojí) několik kousků ponožek (H) (H) (H)

ODPOVĚDĚT
Renata B. (rea1b) ID 262511 (15.2.2013, 12:00)
Můj syn bydlí u Vás? (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (avodoh) ID 241366, mimibazar.cz/avodoh (15.2.2013, 17:01)
No možná jo,páč někdy si říkám,že takový binec jeden člověk nedokáže snad ani vytvořit ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana D. (jaspinn) ID 130617 (15.2.2013, 13:08)
jako přes kopírák :-) :-) - jsem moc ráda, když lžičky zapíchané v jogurtech NĚKDY nevyhodí a dá je do dřezu - a když zavelím uklidit!!! a najdu v koši na prádlo se špinavým i ještě složené komínky čistého prádla, které jsem skládala minulý týden, tak už ani tak moc neřvu ,-) ,-) ,-), lepší se - už to není pokaždé :-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (avodoh) ID 241366, mimibazar.cz/avodoh (15.2.2013, 16:58)
A pak,kam ty lžičky mizí ,-),co? My topíme dřevem a v kotli pálíme i většinu odpadu (poctivě třídíme !,jen mazlík to někdy fláká) a pravidelně jednou do měsíce mi děda nosí ukázat ohořelou lžičku :-$ :-$ :-$ ,-) ,-) ,-) a pěkně u toho špačkuje +o( +o( +o(.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Jitka H. (Jessie109) ID 426673 (14.2.2013, 22:40)
tak jsem ráda, že nejsem sama, mám holku 13 let, máme asi všechny kombinace, které jsem tu četla ,-) Nejhorší je ráno, to už vstává nas.... tak že u nás ráno je klid, protože na ni raději moc nemluvím, jinak bych ji musela mlátit skoro každé ráno. 8o| Taky jsou všichni trapný, blbý, nikdo ji nechápe, je líná jak veš, věčný bordel v pokoji atd. Doufám, že to brzy přejde +o(

ODPOVĚDĚT
Terezie Š. (Terík32) ID 330397, mimibazar.cz/terik32 (14.2.2013, 22:25)
Tak mi máme dnes za sebou pár hysteráků se střídáním dobré nálady, kdybych občas neopustila ten její pokoj tak ji snad přerazim..... 8o| Dofám že ten náš benjamínek bude klidnější, ale to asi těžko co? ,-)

ODPOVĚDĚT
Markéta T. (Irro) ID 164456 (14.2.2013, 22:11)
No jo ... u nás holka (12) - všechno je trapný, všichni jsou blbý (v televizi, učitelka, předpokládám že i my, prezident ....), musí pořád jen uklízet (nepřejte si vidět ten hnojník co maj v pokojíčku), učení je zbytečný, jakýkoliv program co vymyslíme je ubohej pokud na konci nečeká odměna v podobě kina, aqaparku apod. tam teda nechodíme téměř vůbec, finance to nedovolí. . Divim se, že nemá bradičku odřenou od podlahy jak má pořád protáhlej ksicht ... jo a sežrala by nás i s domácím zvířectvem, myslela jsem´, že to je dominanta kluků ale ona je fakt kyselina. Amezi jednotlivými sousty řeší, jak musí zhubnout. A to mám ještě kluka (9) a holku (1,5) u tý to bude obzvlášť výživný je pěkně temperamentní už teď.

ODPOVĚDĚT
Terezie Š. (Terík32) ID 330397, mimibazar.cz/terik32 (14.2.2013, 22:23)
:-D tak jsem se pěkně nasmála při vašem příspěvku a viděla úplně tu naší a to jí je necelých 11. Asi všude stejné, kolikrát si říkám klid asi bude ještě hůř a snad abych si začla i počítat pro uklidnění. *-)

ODPOVĚDĚT
Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (14.2.2013, 22:11)
Já jsem měla taky pěknou pubertu. Ve 14 letech jsem řekla rodičům (zlatým rodičům), že zemřu nepochopena rodiči, jako KH Mácha zemřel nepochopen světem. Takovéto výplody mi držely asi tak do 17 let.
Proto jsem na pubertou dětí a vnoučat povznesená a řeším to s úsměvem.
To přejde, oni taky vyrostou a dostanou rozum.

ODPOVĚDĚT
Kateřina K. (rozdo) ID 149428 (14.2.2013, 22:07)
19let, již pracuje, myslím, že má slušnou práci, sice ne tolik penez, ale začíná a ještě nic neumí....a jeho stav je stale nasranej , vše je na hovno, všichni jsou ču..., malo peněz,práce ho neba, nebavi se s nama doma.........mam ho dost a chci ho vystěhovat ,-)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 29 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>