| Bronislava B. (uhura) ID 84343, mimibazar.cz/uhura (upraveno 5.5.2014, 16:29) | My máme v práci také malý kompostéer (zn.Bokaschi) a můžeme kompostovat téměř veškerý kuchyňský odpad: - čerstvé ovoce a zeleninu (i slupky), - vařené a nevařené maso a ryby, - sýry, - vejce (včetně skořápek), - chleba, - kávovou sedlinu (logr), čajové sáčky, - zvadlé květiny VŽDY SE MÁ VŠE NAKRÁJET NA PIDI KOUSKY, ABY SE TO LÉPE SMÍSILO. Nesmíme přidávat: mléko, ovocné šťávy, citrusy, papírové a plastové obaly nebo kosti z masa, ani žádné tuky. Do nádoby by se měly dávat vždy jen čerstvý odpad z potravin, nikdy zkažený. Tak šťastné pořízení
ODPOVĚDĚT |
| | Kateřina H. (Kreativní Hospodyně) ID 905 (5.5.2014, 12:55) |
Moc děkuji za výpis lógr, čajové sáčky a skořápky jsem už dala, ovoce a zelenina jasný, ale to maso a sýry mi tam nějak nesedí to bych tedy sama nevěděla tak děkuji za radu. Šlupky z grepu jsem také nedala. Říkala jsem si, že v tom bude asi více chemie, než užitečného materiálu
ODPOVĚDĚT |
| | | Bronislava B. (uhura) ID 84343, mimibazar.cz/uhura (upraveno 5.5.2014, 16:29) |
My tam také sýry a masa nedáváme, také nám to přišlo divné, ale v návodu to bylo uvedené jako vhodné. Nejvíce tam sypeme ohryzky, slupky, čajové sáčky a ty lógry (máme v kanceláři velký nadbytek), pečivo, zvadlé kvytiny, atd. Jo a ten logr se tam má dávat trochu vysušený, to jsem zapomněla uvést. Jde o to, aby se zbytečně nedržela voda u dna, pak by to hnilo (asi jinak, než je žádoucí) já tomu houbelec rozumím.
ODPOVĚDĚT |
|