Jak na ušanku



Pro všechny, kdo si o něj psal :-) Dnes je deštivo a tak jsem se po obědě do toho dala a uffff, už mám hotovo i s úpravou fotek :-)



Rozepíši to na části: 1,2,3,4, Namalovala jsem to, aby to bylo jasnější.


Fáze 1:uháčkujete si čepku, ale musíte ukončit, když dítě má čepici v půlce čela. Pokud uděláte delší, bude to padat do čela.. Čepici ukončíme.


Fáze 2: Když má dítě na hlavě, tak si naznačím na čepce, kde dítěti končí oči. Od toho od značky, ke značce uháčkuji jednu řadu. Ukončíme.


Fáze 3: Druhá řada je o 2cm z každé strany menší. Zase ukončíme. (nebo já končila především proto, abych dala novou barvu) A taky, aby jste se v tom každá našla :-)


Ucho háčkuji cca 10 cm + - Takže od kraje fáze 3 do zadního dílu.


Fáze 4: Ucho :-) Začnu na kraji jako by od obličeje a to začínám i druhé ucho ikdyž je první řada prakticky jako rubní, ale na finálním výsleku to nejde poznat. Tady jsem háčkovala vzorek, který se na čepici háčkuje dokolečka a na uších jsem háčkovala líc a rub (takže točila) a poznat to nejde. Takže ještě jednou, začnu od obličeje, uháčkuji potřebný počet DL.S. na těch 10cm, vždy při otáčení nedělám 2 řet. oka, ale vždy jedno, u ukončení řady dělám poslední polo sloupek. (to je ten nahozený jako dlouhý sloupek, ale protažený najednou :-) ) A zase otočím a místo dvou řet. ok udělám jedno a bodnu né do prvního, ale do druhýho dlouhýho sloupku. A při ukončení řady končím polosloupkem. A tak 5-6 řad. Utéto čepice mám 5 řad. Tím jak děláte to jedno řet. oko na začátku a polosloupek na konci, tak se dělá už taková jakoby kulatinka.


Jednou obháčkované. Je dobré obháčkovávat polosloupkama a v barvě uší. Alespoň první řada. A nemusíte vůbec přemýšlet kam bodnout, když tam není přímo to řetízkové oko a je to šikmé :-) Druhou řadu, už můžete jakou koliv barvou. U ucha pří prvním obháčkovávání v kulatině přidávám asi 4 polosloupky navíc. (bodnu do jednoho místa 2x) U druhém obháčkovávání 2 poloslouky v kulatině. Tím pádem se vám to nekroutí do vnitř-nebo ven.


Dvakrát obháčkované i s culíkama.


A hotovo :-)


Ušanka velikost 51cm obvod


Ušanka Vel. 43cm obvod.


sovičková


darina n. (kasilek) ID 39041


Ušanky od Darinky...darina n. (kasilek) ID 39041, mimibazar.cz/kasilek (5.11.2012, 11:50)


Od Janičky....Jana P. (Janča212) ID 390131


Od Janičky....Jana P. (Janča212) ID 390131


Od Zuzanky....Zuzana G. (hlupetko) ID 373463


Od Marcelky jedna krásná....Marcela P. (rybickarybka)


Krásná čepička od Verunky....Veronika B. (bury1) ID 252279