Vánoční perníčky z plsti



Zcela jednoduchá a rychlá dekorace z plsti.
Dle šablony nebo vykrajovátka si nakreslíme na hnědou plsť vánoční motivy a vystříhneme. Máte dvě možnosti jak perníčky vyrábět.
1. vystřihnete dva stejné motivy, po obvodu přišíváte k sobě, necháte volný otvor, kterým zlehka naplníte perníček vatou a poté zašijete do konce.
2. jednodušší technika je, že vystřihnutý motiv lepíte na sebe. Podle tloušky plstě 3-5 ks. Sice toho musíte vystříhnout více, ale nemusíte používat jehlu. Navíc takovýto perníček se lépe zdobí a dle zkušeností i lépe vypadá než ten plněný vatou. K lepení používám kanagon nebo jiné tužší lepidlo. Po slepení dejte na topení a nechte pořádně proschnout.
No a nakonec ozdobíme perníček "polevou". Já na to používám konturu na sklo. Velmi dobrou zkušenost mám ze značkou hobby line. Obrázek v příloze. Dá se koupit ve výtvarných potřebách nebo větších papírnictvích. Ozdobím podle potřeby a nechám zaschnout.



Hobby line - Glas konturen paste - kontura na sklo. Po zaschnutí na plsti je plastická, neklesá jako jiné značky. Výborně se s ní pracuje.