HÁČKOVANÉ STOJÁNKY NA VAJÍČKA (bez škrobení)



Vycházela jsem z háčkovaných vajíček z jednoho z mých návodů a použila vějířový vzoreček.
Příze:na základ bílá silnější 100% bavlna(Nela,Katka...),asi by šla i Sněhurka,ale min.dvojitě,protože nebudeme škrobit a potřebujeme,aby stojánek po vložení vajíčka dobře držel tvar.Na barevné obháčkování jsem využila opět Nelu,Katku nebo vyšívací Moulinex (stačí jednoduše).
Háček:č.3,na ozdobnou kytičku stačí č.2,5,aby nebyla moc velká
Náhrada prvního sloupku na začátku řady:místo KS háčkuji 1 ŘO,místo DS 2-3 ŘO
Vajíčka:velikost M,zkoušela jsem i natřená na bílo,ale ta v přírodní barvě lépe vyniknou.
Tak a jdeme na to,trvá to jen chviličku a máme hotovo.



STOJÁNEK-KALÍŠEK Háčkujeme dle schématu.Pro ty,které potřebují slovní popis,je to následovně: 1)do stahovacího kroužku 6KS a spojíme 2)každý KS rozháčkujeme na 2DS = máme 12 DS 3)nyní háčkujeme za ZADNÍ NIT do každého druhého DS skupinku * 2DS,1ŘO,2DS *,takto uháčkujeme 6 skupinek a končíme PO.A už je vidět,že se kalíšek zvedá do výšky. 4)Pomocí PO se přesuneme nad ŘO mezi skupinkou 2DS = do středu vějířku a zopakujeme 3.řadu. 5) = jako 3.a 4.řada a tím máme základ kalíšku v bílé barvě 6)BAREVNOU PŘÍZÍ do středu vějířků vháčkujeme 5 DS a mezi vějířky přitáhneme PO( = červená řada ve schématu) – kalíšek je hotový


Tady máme základ-košíček.


KYTIČKA POD KALÍŠEK Kalíšek přehneme na polovinu lícovou stranou nahoru ,jak je vidět na fotce a podebereme zadní nit.Připevníme bílou přízi a háčkujeme dle schématu nebo následovně: 1)za každou zadní nit uháčkujeme 2DS = máme celkem 24DS,končíme PO 2) 1KS * 6ŘO,1 KS do následujícího třetího DS předchozí řady * opakujeme do konce řady,máme 8 obloučků z řetízkových ok 3)BAREVNOU PŘÍZÍ pod tyto obloučky vháčkujeme celou skupinku a to:1 KS,1 PS,1 DS,4 2x NHDS (2x nahozené DS),1 DS,1 PS,1 KS a ukončíme PO


Tady je vidět,jak se začíná háčkovat první řada těch 24DS


Tady ještě detailnější schéma kytičky pod stojánek ve vodorovném nákresu.


KYTIČKA NA OZDOBU Zase podle schématu nebo následovně: Do spojovacího kroužku 6KS.Do mezery mezi dva KS vháčkovat vždy skupinku 1KS,3DS,1KS,takto 6 skupinek a končíme PO.


PECIČKA DO STŘEDU KYTIČKY Připravíme si stahovací kroužek,do něj 3ŘO a pokračujeme dle psaného návodu pod schématem.


DOKONČENÍ Pecičku přišijeme do středu kytičky a celou kytičku následně přišijeme ke kalíšku.Vložíme vyfouklé vajíčko. Určitě by šlo ozdobit korálky,motýlky,mašlí z úzké stuhy apod.


Tohle jsou pilotní stojánky,kterými jsem začala.K jaru ale patří kytičky,a proto vznikly stojánky s kytičkovou podložkou.


Tady ještě jedna detailní fotečka.Právě jste zjistily,že barvy na vajíčka letos nebudete potřebovat.Tak přeji krásné velikonoce,příjemné tvořeníčko a budu se těšit na vaše fotečky.


a máme tu první kousek od Pavlínky ID 57869


Tak a stojánky doplníme o svícínky v jarním stylu a barvičkách.....


od Petry K. ID 157934


od Petra U. ID 96733


a další nádhera od Monika H. ID 307277


a další od Lenka K. ID 89152


a další od Lenka M. ID 226073 - jsem ráda,že galerie se nám pěkně rozrůstá


další od Zuzana D. ID 98594