háčkované rukavice bez prstů



Velikost je na dospělého. Počet řet. ok musí být dělitelný 4. V mém případě jsem začala na 40 řet ok spojených do kroužku, takže rukavici háčkujeme dokola. Já jsem použila 100% akryl Neo v návinu 133m na 50 g.
Začátek rukavice je u prstů. Uháčkujeme 4 řady daným vzorkem. Vychází to na 10 křížených motivů. Takto uháčkujeme 4 celé kruhové řady. V páté řadě doháčkujeme jen 9 motivů a místo toho posledního uháčkujeme 12 řet. ok. Řadu ukončíme pevným okem, stejně jako všechny ostatní. V šesté řadě uháčkujeme opět 9 celých motivů a nad těmi řet. oky háčkujeme 3 motivy. To bude prostor pro palec. Takže máme místo jednoho motivu tři. Teď bude nutné v dalších řadách ty přidané sloupky zase ubrat, takže budeme háčkovat podle popisu č. 2. Při tom ubírání jsem možná trochu improvizovala, takže někde je nutné vynechat nějaký sloupek z předchozí řady. Ono to z toho rozkresu není asi úplně jasné, ale při háčkování to bude vidět lépe.
Jinak všechny řady stále háčkujeme dokola, přičemž každou řadu ukončujeme. Nedá se háčkovat jakoby do spirály.
Když ubereme palec do potřebného počtu, už háčkujeme jen přední a zadní reliéfní sloupky – 1 přední a 1 zadní na střídačku.

Prosím vás o shovívavost, pokud najdete nějakou chybu v návodu. Dělám všechno z hlavy a návody smolím až pak, takže se může stát, že nějakou svou improvizaci přehlédnu a sepíšu trochu jinak. Kdyby něco, tak pište a nějak to vyřešíme. Díky.



vzorek na křížené sloupky


tak nějak spáchaný rozkres na rukavici. Háčkuje se v kruhových řadách


při ubírání občas zůstane některý sloupek z předchozí řady bez využití, tak ho prostě vynecháme