Čepice " žabí princezna"



Vkládám naší novou čepičku, ze které má dcera velkou radost. Podobnou viděla v oc, ale ta cena! \r\nKoupila jsem klubíčko vlny za 50,-, ostatní jsem vyhrabala doma ze zbytků... Já použila černou vyšívací bavlnku na pusu, zelenou na nosík, béžová vlna s flitry ( značku nevím, mám ji nějaký ten pátek bez cedulky), očička (ty zorničky) jsou přilepovací, celé očičko je uháčkované a vycpané vatou. Dole v lemu je ještě gumička - kloboukovka, byla nám širší. A to je vše:-)


Začala jsem na 4 a jedné pomocné jehlici 88ok ( tuto velikost si odhadněte sama podle velikosti hlavičky a vlny) 2 hladce, 3 obratce, 2 hladce, ... a střídáme, celkem 8 řad - to bude lem.
Dále pokračujeme už jenom hladce pořád dokola celkem 40 řad. Neubírala jsem, proto ji máme nahoře nařasenou. Stažená je kouskem vlny - provlékala jsem přes každé 2 očko a stáhla.
Po vyzkoušení byla dceři trochu volnější, tak jsem ohla lem, přišila a dovnitř protáhla kloboukovou gumičku.
Každé háčkované očičko je dělané na 2-krát, přední a zadní strana zvlášť. Takže potřebujete 4x:
Nahodila jsem si na háček 6 ok, spojila, vytvoří se kolečko. První řádek - 15 sloupků ( 1x nahozený).
Druhý řádek - 25 sloupků ( také 1x nahozený)
Až budete mít hotové tyhle 4 půločička, 2 dáte k sobě a začnete krátkým sloukem spojovat, vycpete vatou a přišijete k čepici. Pak už se jenom nalepí očička, nebo ještě před spojením můžete našít knoflíky...
Na pusinku použiji černou vyšívací bavlnku, fantazii se meze nekladou. Nosánek to samé.
Tak a poslední a nejtěžší - korunka. Ta je uháčkovaná, spojila jsem do kruhu 50 oček. Pak jedete dokola 13 řad krátkých sloupků ( nenahazovat), korunka krásně drží tvar - je pevná. Upozorňuji, že je to docela fuška, ty flitry tlačí do prstu, navíc jak háčkujete se jich víc objevuje na opačné straně. Nevadí to, korunku nakonec můžete obrátit.
14. řada - krátký sloupek (nenahozený), sloupek 1x nahozený, sloupek 1x nahozený, sloupek 2x nahozený, sloupek 3x nahozený, sloupek 3x nahozený, sloupek 2x nahozený, sloupek 1x nahozený, sloupek 1x nahozený, krátký sloupek - vytvoří se "špic", takhle pokračujete dokola, takže vytvoříte 5 "špiců "
15. řada - všechno oháčkujete krátký sloupkem pro spevnění
Korunku přišijete k čepičce a je hotovo :-)))

Kdyby něco nebylo jasné, pište do vzkazů.
Přeji hezké tvoření
Domča



... na hlavičce...


... z dálky...


:-)