Háčkovaná dečka ze čtverců pro miminko



Milé háčkařky, našla jsem na netu návod na tuto krásnou dečku pro miminko a rozhodla jsem se o něj s vámi podělit. Je to sice špatně čitelné schema, ale jak vidíte, jde podle něj dečku uháčkovat. V originále je vyrobená ze dvou barev, žluté a bílé, já jsem k tomu přidala i tyrkysovou a myslím, že se docela povedla.
Dečka mi vyšla 92x92 cm a háčkovala jsem háčkem č. 3,5. Velikost jednoho čtverce je cca 11x11cm.
Trošku jsem pozměnila okraj, protože když jsem to dělala podle návodu, tak se mi to vlnilo. Takže jsem udělala 1-3 řadu podle návodu, potom jsem opakovala 1 řadu a nakonec jsem obháčkovala takto KS do KS z předchozí řady, ŘO, KS+nopek z 2ŘO do místa z 2ŘO z předchozí řady, ŘO a tak opakujete až je dečka celá obháčkovaná.
Čtverečky jsem nesešívala, udělala jsem všechny bez obháčkování obloučků z 5 ŘO. Začala jsem od rohového čtverce 1, který jsem obháčkovala podle návodu, následující čtverec 2 jsem v místě spojení háčkovala takto, 2ŘO, KS do protilehlého obloučku na čtverci 1, 2ŘO, KS do čtverce 2... a tak jsem postupně přidávala další čtverce. Třeba se někomu bude hodit. Háčku zdar :-)



originální dečka k návodu


schema rozmístění čtverců


schema na medvídka a srdce


schema na čtverce a okraj


čtverec podle návodu jako třetí


čtverec podle návodu jako třetí


čtverec se srdcem podle návodu jako druhý


čtverec s medvídkem podle návodu jako první


všechny čtverce i s okrajem


dečka i s kamarády medvídkem a chrastítkem motýlkem


kamarádi


celý setík


celý setík