Podzimní ježek



Dlouho jsem zde neviděla přidat nový návod na nějaké tvoření z kaštanů, proto vkládáme našeho ježečka - holčičku, který již nyní zdobí třídu ve škole. Tak se možná někomu bude líbit, nebo i třeba zrovna hodit. Lze použít kaštany nové, loňské, nebo již použité např. ze zvířátek. Dále budeme potřebovat: špejle, pevný karton, plastová pohyblivá očička, stuhu na mašličku, bambulku, hnědou temperu a štetec, nůžky, tavnou pistoli a chuť tvořit :-).



Z kartonu, desky nebo jiného pevného podkladu si vystřihneme tvar tělíčka ježka. Vyberte opravdu něco pevnějšího, neboť ježeček je ve finální verzi dost těžký.


Na karton postupně tavnou pistolí přilepujeme nasbírané kaštany. Nejlepší jsou ty napůl ploché, lépe drží. Nalepujeme tak na husto, jak to jen jde.


Lepíme druhou a třetí řadu na sebe, tak aby celkový tvar ježečka byla polokoule.


Jak máme hotovo a kaštany pevně drží, hnědou temperou dobarvíme okraje tělíčka ježečka. Samozřejmě lze použít jako podložku i hnědý filc, hnědý papír, nebo barvou natřít hned na začátku, ale barva se poté odlepuje a nevypadá to hezky.


Nakonec vlepíme špejle do vzniklých otvorů, většinou drží pouhým zastrčením, ale známe nenechavé ručičky dětiček ... takže jsme opět použili tavnou pistoli a pojistili to. No a nakonec přilepíme oči, nosánek a kdo chce, dotvoří mašličkou nebo třeba ovocem. To už nechám na vaši fantazii a možnostech. Tak snad se někomu bude líbit a přeji hezké podzimní tvoření s ratolestmi.