Pejsek alá Next



Milé maminky (tetičky, babičky ...) tak jsem se pokusila o druhý návod na háčkovanou aplikaci, tentokrát návod na pejska podle Nextu. Kdybyste čemukoliv nerozuměli, dejte vědět, když to bude v mých silách pomůžu.
Potřebujeme 4 odstíny příze, já používám Camillu, bílou , béžovou, tmavě hnědou a růžovou, slabší háček , hnědou nit a jehlu na obšití.



Nejdříve si uháčkujeme řetízek z 11ti řetízkových ok


Řetízek obháčkujeme dokola krátkými sloupky, do posledního ŘO uháčkujeme 3 KS, aby se nám to hezky zaoblilo, potom, když dojedeme kolem dokola, tak vlastně do 1. ŘO zespodu vháčkujeme 2 KS a uzavřeme pevným okem do krouhu (tedy spíš oválu)


2. řada - 1 ŘO, do 1 KS vháčkujeme 2 KS, 8 KS, do 1 KS - 2 KS, 2 KS, do 1 KS - 2 KS, 8 KS, do 1 KS - 2 KS, 2 KS, uzvařít pevným okem do oválu


3. - 5. řada, háčkujem stejně jako 2. řadu, přidáváme vždy v rozích (takže 4x v každé řadě, jinak všude KS, uzavřeme a ukončíme.


Zasčínáme přiháčkovávat vrchní část hlavičky, tu bílou . Píchneme vždy do zadní šásti KS (v té horní řadě na oválu) a takto si uháčkujeme cca 12 KS (jak to každému vyjde) ...


..., otočíme a jedeme zpátky, takto až do 6. řady.


7. řada - 1ŘO, 2 KS sháčkovat do 1 KS, 8 KS, 2 KS sháčkovat 8. řada - 1ŘO, 2 KS sháčkovat do 1 KS, 6 KS, 2 KS sháčkovat 9. řada - 1ŘO, 2 KS sháčkovat do 1 KS, 4 KS, 2 KS sháčkovat


10. řada - 1ŘO, 2 KS sháčkovat do 1 KS, 2 KS, 2 KS sháčkovat, ukončit


Bílý vršek obháčkovat KS


Uši - k hlavičce v místech kde uši budou přiháčkovat řetízek z cca 13 ŘO


pravé ucho - začínáme obháčkovávat zhora - 3 KS, 2 PS, 2 PS do 1 ŘO, 5 DS, do posl. ŘO - 6 DS, 4 DS, 2 PS, KS (počty neberte moc vážně, radši si přidejte nebo uberte, tak jak se vám to bude hodit, také to dělám pokaždé jinak) levé ucho - začínáme zezdola a háčkujeme přesně obráceně nž to pravé Zjednodušeně řečeno, tam kde mám být ucho širší, tak DS, tam, kde uzoučké tak KS, tam kde se ucho jakoby ohýbá z vrchní strany někde přidat.


Další na řadě je nos - 4 ŘO obháčkovat kolem dokola dvěma řadama KS, v rozích vždy uháčkovat 2 KS do 1 KS(aby se nosánek hezky zaoblil)


Oči a pusu vyšít přízí stejné barvy jako nos.


Nakonec celého pejska cikcak obšijeme hnědou nití nebo bavlnkou, to je přesně to, co mě na tomhle pejskovi nejmíň baví. Mašličku si uděláme z růžové příze (já udělám hustší řetízek, upravím do tvaru mašličky a přišiju na ouško) a máme hotovo a našijeme na čepičku nebo kam je libo.


Tady pejsek už na čepičce. Předem se omlouvám za ten zmatený návod, ale snad to bude někomu k užitku.


Tady čepka i s nextovou mikinkou, podle které je pejsek dělaný.


další pejsek dle mého návodu, tetokrát dílko paní Magdy ID 84480 Holky jste šikulky!!!!! Když to vidím, tak snad vypotím další návod !!!!!


Tak jsem zkusila pejska i v jiných barvách .....


Další hafík, tentokrát na červené čepce


Další krásný pejsek, tetnokrát od Mrušky ID 1605