Kterak obalit knihy ...



Vkládám pouze jedno foto, neboť soudím, že je dosti návodné - návod je vložen na přání maminek, i když věřím, že spoousta z Vás postup zná, stejně jako já, ze školních lavic, ale měla jsem dost dotazů, jak na to a slíbila jsem vložit návod, takže to opravdu nedělám jen proto, že v tomhle hnusným počasí zrovna nevím co bych :-D
Nejprve si odstřihnete potřebný kus papíru + tak 5cm na založení ze všech stran (může být i méně, jste-li spořivější typ než já), ale takhle to dobře drží.
Já jsem papíry neměřila, po páté knize jsem vše dělala "od oka". Nakomínkovala jsem si knihy podobných velikostí, nařezala papír a balila a balila.
Když máte nařezané/nastříhané papíry, ohnete nejprve horní a poté dolní stranu - já si na papír, přibližně na střed, položila knihu a jen jsem a náznakem jsem kolem ní papír ohnula, abych nemusela vytahovat pravítko, není to můj kamarád :-).
Poté stejným způsobem ohnete levou a pravou záložku ... a tramtadadá, je to hotovo ... už zbývá zopakovat to ještě asi tak 200x a máte knihovnu hotovou.