Chováme Achatiny



Chovám Achatinky delší dobu,tak kdyby někdo potřeboval nějakou radu,nebo se jen zeptat na maličkost, klidně napište. Napište i Vaše nápady a poznatky.

Pro ty co neví o co jde, tak se pokusím aspoň v kostce popsat tyhle pro mě úžasná zvířátka.
Jedná se o největší suchozemské šneky. Dají se i krásně zvyknout na dotek. Nezalézají do ulit.
Jsou to hermafroditi, to znamená že jsou dvoupohlavní. I když mě nakladl vajíčka šnek, kterého mám největšího a není mě teda jasné s kým se spářil.
Chovají se na Lignocelu-kokosové drti, která se koupí v kostce a rozdělává se jen s vodou.Výborně drží vlhkost kterou šneci potřebují.
Dávám takovou vrstvu, aby se šnek mohl celý zavrtat a popřípadě naklást vajíčka.Všechny Achatiny kromě Achatiny Iredalei, ta je živorodá, kladou vajíčka. Je dobré pak přendat dospělce, mohly by vajíčka rozmačkat.
Potrava je jednoduchá, ale hlavní je dávat sépiovou kost, kterou potřebují na ulitu.
Dávám okurku, salát, čínské zelí, jablka, rajčata, nastrouhanou mrkev, banány, švestky, vařenou rýži, vařené brambory, vařené těstoviny smíchané se psí konzervou, namočené kočičí granule, v létě mlíčí.
V létě je i venčím na zahradě, ale bacha na velké horka. Rádi se koupou.
Obden je rosím a kontroluji zbytky jídla kvůli roztočům a plísním.
Jinak jsem zapoměla ještě napsat že mají období,většinou v zimě že přestanou žrát,tak se nelekjte.Mají klidové období kdy se zavíčkují a odpočívají.Trvá to tak 2-3 měsíce.Pak se odvíčkují a začnou zase jíst.
Mám pár fotek různých druhů v rodinných fotografiích.