Dekorace z fazolek



Postup je víc než jednoduchý - nákup malých fazolek (nejlevnější Tesco brand 11Kč za pytlík), pistoli, herkules, balakryl, bude-li potřeba a trocha té trpělivosti.



Fazolové rámečky jsem lepila tavnou pistolí, klasickým lepidlem mi to z těch hran občas sjíždělo, na rámečcích je 2 x nátěr balakrylem, v obrázcích je jako podklad zmačkaný a opět narovnaný hedvábný papír (já v něm dostala květinu).


Fazolová kvítka - vystřihněte ze slabšího kartonu, nebo tvrdší čtvrtky požadovaný tvar - kvítky, tulipány, kolečko jako věneček, srdíčko ... nabarvěte, pokud je potřeba bílou barvou, naneste po celé ploše poměrně veliký nános lepidla (Herkules, tekuté lepidlo na papír ...), nechte chvilku zavadnout a pak skládejte fazolky dle fantazie. Oproti lepení pistolí je zda ta výhoda, že prvak můžete v průběhu práce fazolky narovnat a poupravit, protože lepidlo zasychá poměrně pomalu a druhak můžete pracovat i s většími dětmi, protože nehrozí spálení.


Kvítka jsem ještě dozdobila kolem dokola tlustým bavlněným provázkem (kupuji kubíčko za 9,90Kč v Tescu), přichytila jsem pistolí.


... a nakonec pistolí nalepte kamkoliv - já mám na tenčích březových větvičkách, zapíchnutých v květináčku s pískem ... můžete použít i aranžovací hmotu, polystyren, sádru ... nemusí ani být na větvičkách, můžete nalepit na provázek a udělat jarní girlandu, s poutkem na zavěšení umístit téměř kamkoliv, oblepit fazolkami kouličku a udělat stomeček .... určitě najdete xxx dalších možností, protože jste strašně šikovné. :-)