Tabulka - velikosti háčkovaných čepiček



Pokud háčkujete nebo šijete čepičky jako dárek pro dítě, které si nemůžete změřit, jistě se vám bude hodit tato tabulka.\\r\\nÚdaje vyplynuly z ankety, do které se mnohé z vás zapojily - tímto vám mnohokrát děkuji.\\r\\nJelikož každé dítě je originál, je třeba brát tyto údaje s rezervou.
a taky se mi osvědčila drobnost - klobouček se dá odzkoušet na nafukovacím balonku - nafouknutý na patřičnou velikost :o)



a zde tabulka rozšířená i o velikost placky, abyste nemusely přepočítávat...


a ještě si dovolím "ukradnout" informace ohledně nedonošených miminek. Návod vytvořila paní Pavlína V. (kosiska11) ID 305250, naleznete ho zde: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=5931. Takto paní Pavlína V. popisuje velikosti čepiček pro nedonošená miminka: "Hlavička BabyKlokánka má obvod od 16cm do 30cm, nejžádanější jsou čepičky na obvod hlavičky 22cm až 28cm. Výška čepičky musí být více než její šířka, k tomu je nutno připočíst lem. Čepička musí být vyrobena z pružného materiálu, musí pružit hlavně kolem hlavičky, tzn. po jejím obvodu. Materiál je nutno nejdříve vyprát, aby se snížila jeho srážlivost dalším praním." Pokud mi někdo pošlete další dobré rady, ráda to sem přidám, ať mají tvořilky (s dobrým srdíčkem) všechny potřebné informace o velikostech pohromadě. Tak doufám, že mi za tuhle "loupež" nikdo neutrhne hlavu, ale naopak, že to bude někoho dalšího inspirovat k dobré věci.


dobrá finta na darovanou čepičku je udělat ji volnější a takovou, která se v úrovni uší stahne ozdobnou mašlí - takových návodů najdete zde na mmb spoustu. případně si můžete pomoci všitím silikonové gumičky - viz. foto, k dostání v každé galanterii. uberete tak pár cm aniž by finální dílo esteticky utrpělo.