Letní klobouček



Na vaše přání jsem se pokusila dát dohromady návod na letní klobouček.Je ze 100% bavlny-KATKA.Kytičky jsou dělané háčkem č.3,Aby byli takové pevnější.A vršek s lemem háčkem č.3, Vršek a pás kytiček k sobě sešívám.U lemu nahazuji očka na spodní straně kytiček.

Na těchto stránkách- http://hackovanecepicky.cz/ jsem se naučila základ kloboučku.Paní to má moc hezky popsané a já bych to líp nevysvětlila.Jen VRŠEK /placku/nedělím na 7 dílů,ale na 6,Protože se mi to moc kroutilo.To znamená,že začínám jen 12 krátkými sloupky-v další řadě rozdvojím každý 2 sloupek -a dále rozdvojuji každý první sloupek rozdvojeného sloupku z předešlé řady.Vznikne mi tak takový vějíř.Na mou velikost 56cm obvodu hlavy jsem skončila s přidáváním když mám mezi rozdvojenýma sloupkama 21 sloupků.Potom ještě háčkuji 5 řad bez přidávání.

KYTIČKY-Obrázek se pokusím vložit a snad bude čitelný.Jednotlivé díly k sobě sháčkovávám v poslední řadě vrškama obloučků.

LEM-na pásu kytiček spojeném do kruhu začnu krátkýma sloupkama lem.Háčkuji stále dokola bez přidávání 5 řad.V 6řadě rozdvojím každé 10oko.V7 ř. rodvojím každé 11 oko,ale někde mezi rozdvojenýma okama z předešlé řady,aby mi to nedělalo ten větrník jako u vršku.Stejně budu umísťovat rozdvojené sloupky i v dalších řadách.V 8 řadě rozdvojím každé 12 oko.Potom udělám 5 řad bez rozdvojování.Vdalší14 řadě rozdvojím každé 13 oko.Další 2 řady bez rozdvojování.V další 17 řadě rozdvojuji každé 14 oko.Další 1 řada bez rozdvojování a v poslední 19 řadě budou pikotky-7 krátkých sloupků-3 řetízková oka,která spojím do posledního kr.sl.

Uf tohle sepsat bylo horší než to uháčkovat.Smekám před všema co si s tím dávají ještě větší práci.
Pokud něčemu nerozumíte,tak ráda poradím.



Kytička je snad trochu čitelná.


Pokusila jsem se ještě namalovat základ kytičky ,protože byla špatně vydět a obtáhnout se mi to nepodařilo.Tak snad se mi to trošku povedlo a pochopíte to.:-)


Symboly pro háčkování.