papírová aktovka



Nová aktovka už je bezesporu několikrát odzkoušená, objektivy fotoaparátů jsou nachystané, aby mohly zachytit tento významný okamžik v životě každého dítěte – první školní den je už za dveřmi. A s ním i významná událost pro každého prvňáčka. Nejistota a obavy z nového prostředí, lidí i věcí kolem, se mísí s radostí, natěšením a samozřejmě také s tím, že se prvňáček cítí být dospělejším. Ač to možná někomu tak nepřipadá, je to velký nápor na nervy takového človíčka, a tak by se hodilo jej také něčím pořádně potěšit. Možná se cestou ze školy zastavíte v restauraci na pohár nebo si v klidu domova dáte dobrý zákusek a nebo dítko potěšíte kornoutem dobrot, aby měl cestu ke škole sladčí....ale proč vlastně kornoutem, vždyť to už je celkem okoukaná věc?

Potřebovat budeme:
velké barevné tvrdé papíry
lepidlo
nůžky
pravítko
tužku
suchý zip


p.s. navod neni uplně muj,ale pani alenky.rpr z Moje rodina, a jelikož my tepr budem vyrábět holčičí verzi tak sem dopředu dávám maminkám tenhle návod,aby stíhali vyrobu do prvního školního dne



Nejprve si rozměříme všechny díly na papíry podle výše uvedeného vzoru, potom je vystřihneme a všechny záložky, které se posléze lepí, přejedeme ostřím nůžek podél pravítka a pozohýbáme.


. Na největší díl, jenž bude tvořit klopu aktovky začneme lepit rámeček (spodní a boční díly), nakonec nalepíme kratší přední díl. Lepidlo nechejte vždy dobře uschnout, ať je aktovka přesná a při pohybu se díly nerozjíždějí.


Na klopu a přední díl nalepte malý kousek suchého zipu, aby taška byla uzavíratelná. A tašku dozdobte. Já jsem na klopu nakreslila pavoučí síť a z modelovací hmoty udělala pavouka, kterého jsem nalepila na tašku.


Silnějším černým fixem jsem pavoukovi dokreslila nohy. Na zadní stranu aktovky nalepte dva dlouhé pruhy papíru jako popruhy („uši“) a samozřejmě nezapomeňte naplnit dobrotami. Přeji nejen úspěšné tvoření, ale všem prvňáčkům také úspěšný první školní den.