RYCHLÉ PLETENÍ NA MLÝNKU-ŠÁLA,ČELENKA,ČEPICE,PONČO,HRAČKY a další...



INSPIRACE PRO VÁS:
Dvojitá šála - dutinka, spojená v kruh bambulí, celková délka 250cm!!!! pro teenagery jako stvořená. Mnoho variant nošení.Než skončí jeden díl seriálu máte ji hotovou. :-)
Dětskou šálu zhotovíte během krátké chvíle.
Stejně tak dětskou,nebo dospěláckou čelenku.
Na velkém mlýnku zhotovíte i třeba čepici.

- vše upleteno na pletacím mlýnku - prostě namleto :-)


Bambuli zhotovíte velmi snadno na plastové šabloně.Sada má několik velikostí, odpadá stříhání koleček. A sada není drahá .

Na mlýnku lze zhotovit nejen dutinky, ale i rovné díly, velikost těchto dílů závisí na velikosti mlýnku a použité přízi.


Zdraví
Runka
Svět ručních prací



Inspirace od výrobce mlýnku - JEDNODUCHÉ PONČO Jsou to namleté rovné pruhy a následně k sobě přišité . Na mlýnku se zhotoví jednotlivé díly, napaří se žehličkou, aby se lépe k sobě sešívaly. Zde využijete novou přízi, ale taktéž i zbytky přízí.


Inspirace od výrobce mlýnku: Jednoduchý svetr - ve tvaru T - zhotovený na stejném principu, jako pončo


Inspirace od výrobce mlýnku : Slon - zde bylo potřeba velkého i malého mlýnku - na postavě sloníka je vidět, podle šířky, které dutinkové díly se mlely na velkém a které na malém mlýnku. Pokud je v domácnosti jen jeden mlýnek, využijeme ho na široké díly a ty menší zhotovíme ručním pletením,nebo háčkováním.


Inspirace od výrobce mlýnku : OPIČKA - namleté dutinkové díly, vycpané,vytvarované, prošité a vznikne opička A MOJE TIPY: Nejjednodušší hračka z mlýnku je samozřejmě HAD a HOUSENKA. Had je prostě na malém mlýnku namletá dutinka - dlouhá, tak, jak chcete, s využitím zbytků přízí, naplněná dutým vláknem třeba, přiháčkujete jen oči,jazyk.Je to hračka pro děti a nebo zarážka za dveře proti úniku tepla apod. Housenku- stonožku zhotovíte stejným způsobem , jen ji přiháčkujete nožky . Z dutinky také zhotovíte jednoduchou PANENKU - stačí dutinka, kterou vyplníte a stažením a prošitím vytvoříte tělíčko,hlavičku, ručky a nožky, vyšijete oči,nos,ústa a přišijete vlásky z příze. ŚNEK - zatočená a k sobě přišitá dutinka ve tvaru šnečka apod. Další využití je na povlaky POLŠTÁŘKŮ - tam je možno použít rovně pletené díly, ty k sobě je přišít , nebo na velkém mlýnku umletou dutinku, kterou jen na obou koncích zavážeme stužkou - ve tvaru BOMBONU, nebo z jedné strany zašijeme,knoflíky,zip atd. - bombony v barevných variacích jsou hezkým doplňkem do dětských pokojíčků ,zejména holčičích. Namleté , velké i malé dutinky se dají použít na různá POUZDRA,OBALY,SÁČKY, NÁVLEKY NA NOŽIČKY PRO MALÉ DĚTIČKY atd.


inspirace od výrobce mlýnku :hadi


inspirace od výrobce mlýnku :tygr


Na malém mlýnku jsem v zimě mlela třeba třásňovou šálu.Přizdobeno srdíčky.


ze šály je pásek např :-)


moje pletená - namletá čepice na velkém mlýnku : ROLL-UPka Namletá dutinka - na jednom konci jen zarolovaná, na druhém konci stažená,zapošitá. Přizdobíte výšivkou,aplikací,korálky atd. Nechcete-li roll-upku, přišijete, přiháčkujete, připletete patent , připevníte bambuli, třásně a z čepice je kulíšek.


Takto vypadá malý mlýnek a k němu info: Mlýnek na dutinky a rovné díly.Kreativní pomůcka pro snadné a rychlé pletení dutinek i rovných pletenin. S LCD displejem pro počítání upletených řad.Jednoduché pletení bez jehlic s profesionálním výsledkem.Počet jehel:22.Doporučená síla vlny 4-8. Kruhové pletení průměr 10-15cm Ploché pletení 15-20cm


a takto velký mlýnek a kněmu info:na pletení dutých dílů nebo šálů na 46 jehlách.Doporučená síla vlny 4-8 Kruhové pletení průměr 35cm,ploché pletení 45cm Zde je i možnost základního ujímání ok pro průramky apod.pomocí zarážek,pro zkracování pletených řad.LCD displej spolehlivě počítá upletené řady.


Návod na zhotovení mleté - dutinkové čelenky Navlékne přízi do mlýnku.


meleme kolem dokola


meleme kolem dokola


meleme pořád dokola až dosáhneme potřebné délky (já jsem v tomto případě namlela 76 řad)


v potřebné délce jehlou uzavíráme


zavíráme postupně všechna oka


uzavřeno,sejmeme z mlýnku


na obou stranách zatáhneme za přízi, kraje se tím uzavřou do kulata


čelenku sešijeme


Můžeme uháčkovat obdélníček,který pak všijeme do středu čelenky


obdélníček všijeme do středu čelenky


dětské čelenky můžeme samozřejmě přizdobit jinak, dle naší fantazie, kytičkou,korálky, aplikací, knoflíkem atd. ČELENKA JE při použití MLÝNKU HOTOVÁ do 20 min. ,možná i dříve. Rovné díly se pletou obdobným způsobem, jen se na mlýnku přepne páčka a pak se mele nikoliv dokola, ale tam a zpět. Nejlépe je návod vidět samozřejmě na videu - ten na netu určitě najdete :-) Hodně radosti u mletí :-) vám přeji Runka Svět ručních prací