Návod na kytičku i čepičku



Čepička je celá háčkovaná z Camilly ,je to 100% bavlna, jen tmave růžová je z Limone.

Návod na kytičku:

Zelený střed - uháčkujeme 7 ř.o., které na konci spojíme. Potom do vzniklého kolečka uháčkujeme 19 dlouhých sloupků ( 19 i s počátečním prvním řetízkovým sloupkem) a kolečko buď ukončíme nebo rovnou navážeme přízi jiné barvy.

Bílé lupínky - 1. řada - začneme 2 ř.o., pak do 1. očka uháčkujeme 2 dlouhé sl., do 2. oka další 2 dlouhé sl., potom uháčkujeme 2 ř.o. a lupínek ním zakončíme ve 3. oku v řadě. Tohle opakujeme. Konec řady ukončíme pevným okem. Vznikne 6 lupínků.
2. řada - pokračujeme jakoby za lupínkem, kdy uháčkujeme 5 ř.o.. Konec řetízku přiháčkujeme, jakoby z rubu lupinku na jeho konci. Pak uháčkujeme zase 5ř.o. a uděláme to samé pod druhým lupínkem. Tohle opakujeme.Tím nám vznikne 6 šnůrek z řetízků, na které budeme dále háčkovat další lupínky ( světle růžové)

Světle růž. lupínek. - začneme 2 ř.o. a pak na vzniklý řetízek uháčkujeme 7 dl. sl. ,potom zase 2 ř.o. a lupínek ukončíme - opakujeme
Potom uděláme opět po celém spodním obvodu za lupínkama řetízky ze 7 oček.

Tmavě růž. lupínek - začneme 2 ř.o. a pak na řetízek uháčkujeme 9 dl. sl.,dále 2 ř.o. - lupínek ukončíme - a zase opakujeme po celém obvodu.


Po poradě s jednou maminkou, jsem zjistila, ze návod na čepičku můžu bez problému vložit i když jsem se inspirovala u p. Boženky. Čepičku neprodávám a ani nepoužívám její fotografii.

Návod na čepičku:

Čepičku háčkuji klasickým způsobem podle tohoto navodu http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=81&order=1 . Černého vzoru docílíte tím, že budete háčkovat 1. řadu normálně a 2. řadu otočíte čepici a háčkujete na zpět. Pak zase otočíte a opět háčkujete na začátek- nazpět. Prostě ne pořád dokola. A růžový vzor na lemu se dělá 1. řada pld.sl. ,ostatní řady také,akorát naberete na střídačku sloupek jednou ze předu a podruhé zezadu (reliéfní sloupek) http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=1853 tady je ukázka jak na něj.

Doufám, že nebude vadit, že jsem použila odkazy na návod jiných maminek.

Budu ráda, když mi pošlete fotečku Vašich výrobků, ráda je sem vložím :-))
ODPOVĚDĚT



schéma pro p. Aďku ( i pro ostatní) kytičku jsem nakreslila z rubu, aby bylo vidět kudy vede retizek a kde ho presne zapichuji - to je to místo jak jsou vždy 2 malé čárky. Řetízek je vždy v barvě předešlých lupínků . Na tento řetízek se potom háčkují lupínky další barvy a potom se pod ně opět udělá další řada z řetízku -akorát bude delší než předešlý. Ta černá kytička na obrázku znázorňuje bílou kytičku na fotce.


Obrázkový postup na černý plastický vzor u čepice


Tady je placka ještě neotočená a šipka znázorňuje, jakým směrem budeme háčkovat po otočení na zpět. Uháčkujeme klasicky 2 ř.o. místo prvního sloupku a práci otočíme, aby nahořě byl rub - otočení uvidíme na následující fotografii.


tady jsme již práci otočily a budeme pěkně háčkovat směrem podle šipky


U této čepice jsem nabírala obě nitky viz .foto


pokud chcete mít vzoreček vystouplejší (plastičtější) tak stačí nabrat jen tu zadní nitku


a tady je už 1. čepička od Hana T. (qikinka)


krásná čepička od Alena H. (anjulu) ID 180665


a tady je už kytička od Marta P. (Niculi) ID 154116


a tady je už další dílko od Irena (Anerinkaa) ID 284192


tady je trochu proměněná, taky moc hezká od Lenka H. (LenHav) ID 132670


tady jedna hezá od Veronika K. (hilow) ID 164956


také moc pěkná od Lenka V. (kokodyko) ID 136001


další podařená dílo od Martina H. (Marho09) ID 229906


další úžasný výtvor od Petra R. (Adely12) ID 215171


další krásné dílo od Jitka P. (jityD) ID 55729


další krásný výtvor od Petra C. (PetraC.) ID 171201


další nádherný kousek od Zuzana D. (zumicka) ID 114564