Vánoční světelný věnec



Jednoduchá vánoční dekorace. Na přání vkládám návod:



Budeme potřebovat drát (já použila drátěné ramínko na šaty), papírové košíčky na pečení (může být jedna velikost, já použila dvě), světelný řetěz (výhodnější je malý na baterie, kde se zdroj dá ukrýt do květináče a ten se pak dá přemísťovat kamkoliv bez závislosti na přívod elektřiny. Zde je vyfocený řetěz z Ikea, lepší je průhledný třeba z KIK), aranžerský drát, tavnou pistoli, květináč, aranžovací hmotu, nůžky a drobné ozdoby.


Ramínko či drát vytvarovaný do kruhu jsem si zatím zapíchla do květináče s hlínou, aby se mi dobře pracovalo. Drátěný kruh obtočíme světelným řetězem (já použila řetěz s 8 LED světly z KIK jen jsem z něj sundala krytky ve tvaru rampouchů a nechala pouze žárovičky) a upevníme aranžerským drátkem, aby světýlka směřovala jedním směrem.


Košíčky na pečení jsem přeložila na třikrát a vystřihla do špičky, tak vznikla hvězda.


Nejdřív jsem prostrčila hvězdy na každé světýlko, nejlépe až kus za žárovku. Do vzniklých mezer jsem pak postupně lepila tavnou pistolí další hvězdičky.


Je potřeba apliklovat hvězdičky lepením přes sebe, ne na světelný řetěz. Do středu hvězdiček jsem ještě nalepila malé ozdoby - vločky. Tvar celého kruhu lze dál upravovat hvězdičkami z malých košíčků.


Jde to rychle, za půl hodiny bylo vše hotovo. Celý zápich dáme do květináče s aranžovací hmotou, popřípadě do květináče s hlínou. Navrch květináče jsem dala řetěz na stromek, aby nebyla aranžovací hmota vidět a daly se tam ukrýt baterie. Přes den je zápich hezký na okenním parapetu, kdy hvězdy mírně prosvítají.


A večer jej můžete umístit kamkoliv, je přenosný. Dají se použít i žárovky do zdroje, výběr světýlek je veliký. Hezké svátky.


Zde je jeden super jednoduchý, drát je pouze omotaný řetězem na stromek a zapíchnutý do květináče.