Srdce z korálků



Budeme potřebovat:
- 3 slabé drátky (nejlépe průměr 0,3 mm) o délce 30 cm,
- červené korálky,
- nůžky či kleště na stříhání drátků.



1. Ustřihneme první drátek v požadované délce a přehneme ho napůl. Čtyři korálky navlékneme na drát. První tři korálky posuneme doprostřed, čtvrtý korálek provlékneme i druhým koncem drátu v protisměru a utáhneme. Získáme horní střed srdce.


2. Navlékneme další tři korálky – jeden na levý konec drátku, druhý na pravý konec drátku a třetí provlékneme oběma konci drátku v protisměru. Utáhneme.


3. Bod 2 opakujeme 8x


4. Vytvoříme dolní střed srdce tím, že na pravý konec drátku navlékneme 2 korálky a třetím korálkem provlékneme levý i pravý konec v protisměru a utáhneme.


5. Pokračujeme stejným způsobem jako v bodě č.2, tj. jeden korálek na levý a jeden korálek na pravý konec drátku, třetí provlékneme oběma konci v protisměru a utáhneme, a to 7x.


6 .Na každý konec drátku navlékneme po jednom korálku a zakončíme tím, že drátky v protisměru provlékneme horním levým korálkem z horního středu srdce, který jsme získali v bodě č. 1. Drátky zastřihneme na 1-2 mm a ohneme nůžkami podél naposledy provlečeného korálku, aby se nám korálky nevyvlékly. Máme hotové první srdce. Stejným způsobem uděláme ještě druhé srdíčko.


7. Srdce spojíme, tj. vezmeme si třetí drátek, ohneme v půlce a do středu navlékneme korálek. Drátky provlékneme okrajovými korálky stejné úrovně - každý drátek jedním srdcem. Na jeden konec drátku navlékneme další korálek a druhý drátek provlékneme tímto korálkem v protisměru.


8. Utáhneme a pokračujeme stejným způsobem dále. Takto spojíme obě srdíčka po celé vnější straně. V horním středu srdce nedáváme korálek z vnější strany, ale do vnitřní strany srdíčka. Drátky protáhneme mezi srdci a spodními korálky tvořícími horní střed srdce. U posledního korálku drátky opět zastřihneme a ohneme.