mini sukýnka třeba na kalhoty



Vkládám ještě návod na jednu sukýnku, tentokrát je to mini, vhodná i na kalhoty do chladného počasí... Třeba se Vám bude hodit:-)

příze "Camilla", háček č.3,5

Návod na kytičku ve čtverci jsem si našla zde, ale trochu jsem ho upravila, takže popíši jak jsem dělala já... Návod na dolní vzoreček mám z časopisu, vložím foto vzorek.

ks - krátký sloupek
po - pevné oko
dls - dlouhý sloupek
pdls - polodlouhý sloupek
ddls - dvakrát nahozený dlouhý sloupek
řo - řetízkové oko

Nejdříve začneme tvořením čtverců... Uděláme potřebný počet - to bude obvod pasu Vaší princezny. Každý bude mít čtverečků jiný počet.. Vyjde Vám spíše větší obvod - nevadí, v pase se snadno stáhne stužkou nebo háčk.řetízkem...nebo čím chcete vy:-)
čtverečky si barevně laďte jak chcete...

čtvereček:
1.řada: 5řo - spojit (bílá)
2.řada: do kroužku uháčkujeme 12 ks (bílá)
3.řada: do každého ks uděláme 2 dls, celkem 24dls, na konci spojit po (bílá)
4.řada: uháčkujeme 5řo a píchneme (přes dvě očka) do třetího očka z předešlé řady ks. A znova... 5řo do třetího očka,...atd... Musí nám vzniknout základ pro celkem 8 lístečků (fialová)
5.řada: do každého základu uháčkujeme toto pořadí: ks,pdls,dls,ddls, dls,pdls,ks. Opakujeme do konce. barvu jsem ukončila a navázala novou - jinde-na středu lístečku - na očku ddls. (fialová)
6.řada: na středu lístečku - na ddls - uděláme po, dále 5 řo, a ty píchneme opět do středu lístečku - do oka ddls. Do každého druhého lístečku budeme do jednoho očka(do očka ddls) háčkovat 3dls,3řo,3dls. (bude se nám tvořit roh - mrkněte na foto). A znovu uděláme 5řo a vpichneme do očka ddls - připevníme ks. atd... celkem budeme mít 4 rohy (tyrkysová)
7.řada: do mezery z 5ti řo uháčkujeme 6dls, do rohové mezery mezi 3dls uděláme 2dls,3řo.2dls. Takto opakujeme (tyrkysová)

čtverečky sháčkovat do sebe do kruhu...
Poté jsem jeden vrchní obvod obháčkovala 2 řadama dls. Začátek sukýnky je hotový...
A už budeme háčkovat jen spodek - délku, kterou chcete Vy...
Obháčkujeme též 2 řady dls ty čtverečky, a potom už začneme háčkovat vzoreček - viz. foto... Já jsem tento vzoreček háčkovala podle fotky dle vzoru. Pokud byste chtěli vzoreček laicky rozepsat, ještě doplním...Není problém:-) Kdyžtak si napište!!
Nakonec jsem do pasu dala bílou stužku.
No, aje to.. Sukýnka je lehká, myslím, že zvládne každý...
Hodně štěstí...
Janis



foto spodního vzorečku z časopisu


takto vypadá vzorek v reálu:-)


sukýnka


sukýnka na kalhotách


jiná barevná kombinace vč.šátečku dělaná na přání pro princezničku Barunku


1.letní verze do horkých dnů...


2.verze,sukýnka na kalhoty, do chladnějšího počasí