100% návod jak "na vlasy" pro všechny grafické programy (GIMP, PS...) a všechny typy digifotoaparátů



Nejpracnějším úkonem pro tvorbu extrakcí při výřezu postavy jsou vlasy. Jelikož s tím každá z nás více či méně bojujeme, přináším návod na 100% výsledek. Návod je vhodný pro všechny grafické programy, všechny typy digifotoaparátů a pro všechny osoby (děti – holčičky i kluky, mladistvé i starce).
Jedinou podmínkou je splnění postupu. Při klasickém výřezu – fotíme a poté upravujeme výslednou fotografii – výřezy , lasa, pera, výběry, masky, gumování atd. jak je komu libo. Při mém návodu nejprve UPRAVUJEME focený objekt a poté fotografujeme a následně provádíme v PC výřez.
Pokud již vlastníte fotografie, u kterých jste před focením focený objekt neupravili, tak vytvořte klasický rámečkový scrap, nebo fotografie vyhoďte do virtuálního koše.



Klasický případ : oblíbená autorka „vyběhne“ s kitem a nám se hodí zrovna nějaká taková fotografie:



Vidíte, že na fotce jsou vlasy a při představě ořezávání tohoto chmýří mi doma jistotně a zcela dobrovolně oleze i paruka. Proto je nutné v této fázi dodržet můj návod – nejprve upravujte fotografovaný objekt !!!!!! Výsledek si můžete představit asi takto:


Prostě uchopte hlavu fotografovaného a vražte na ni nějakou pokrývku!!! A teprve teď mačkejte spoušť. Pokud Vám vadí i to málo, co trčí z pod kloboučku, vyberte pokrývku jinou, fantazii se meze nekladou, třeba takto:


Jestli už máte přece jenom dost pokrývek všeho druhu (a co si budeme namlouvat, ono dítě u vánočního stromku s letním kloboučkem nepůsobí zrovna věrohodně pokud jólku nestrojíte na Floridě) a trváte na tom, že chcete, aby bylo vidět i kousek kůže, použijte stříhací strojek, nejlépe elektrický.


Nebojte se nastavení na hodnoty O,1 mm a níže, čím více, tím v tomto případě lépe. Zde ještě doporučuji strojkem řádně kopírovat lebku objektu, aby byl povrch hlavy důkladně hladký. Jedinou nevýhodou toho způsobu úpravy je časté opakování, neb vlasy k našemu úžasu stále rostou. Výsledek si lze představit asi takto:


Nic si nedělejte z toho, že Vás ve školce pomlouvají, že neumíte bojovat proti vším jinak než sestřihem alá Kožak, oni tomu nerozumí…. V případě, že Vám tento návod ani v jednom bodě nevyhovuje, vytvořte jiný, budeme Vám neskonale vděčné!!!! P.S. Omluvte úpravu dokumentu, děkuji.