dušičkové věnečky



vkládám několik svých výrobků, třeba pro inspiraci
POSTUP:
1. základem je polystyrenový kruh - střední, vnitřní průměr asi 12 cm, záleží na vás, jaký si vyberete, postup je vždy stejný.
2. nastříhám si smrkové větvičky - tak aby byly na pohled pěkné, aby netrčely větvičky, délka asi 10 - 15 cm, je jich potřeba hodně, na všechny výrobky jsem spotřebovala asi pytel větví - které jsem si následně nastříhala na menší, můžete použít i větvičky z tůjek a jiných okrasných stromků, kterým šetrný prořez nijak neuškodí
3. přikládám větvičky k věnečku a omotávám vázacím drátkem, vždy dávám takové množství, aby neprosvítal polystyrenový základ. Přidávám větvičky, přetáhnu přes ně drátek, pevně držím, jakmile začnete, je třeba dokončit, jinak při povolení, větvičky vypadnou, neomotávám několikrát kolem věnečku, není to pak hezké, když místo větviček vidíte hromadu drátku, mám rozestupy drátku asi 5 cm na vnějším kruhu
4. jakmile mám potaženo větvičkami, drátek utáhnu a zakončím - podvléknu a zatočím, samozřejmě ze spodní strany
5. pokud máte ještě jiný druh větviček, můžete přidat na oživení, vypadá to líp - např. pár větviček tůjky, stříbrného smrku, jedličky apod.
6. můžete zdobit - různé suché květy, i z procházek po přírodě, traviny, hodí se řebříček, vratič, šípky, hloh, žaludy a kaštany, šišky, chce to vyzkoušet, během léta sbírat a pak na podzim využít, POZOR - slaměnky a šišky se po navlhčení v chladném počasí stahují - uzavírají. Šišky vespod omotám drátkem a zapíchnu, suché květy seříznu stonek a zapíchnu, lze i přišpendlit, přilepit tavnou pistolí apod.
Celkový náklad na jeden věneček, když to přeženu tak 30,- Kč.



věneček č.2


věneček č. 3


věneček č.4


malá kytice, základ je mechová koule či senová omotaná drátkem, do ní jsou vpichovány větvičky a zdobení