Rychlý chlupatý svetr



Upletla jsem velice jednoduchý a rychlý svetr, který má u mé rodiny úspěch a tak sem přidávám návod pro ty z vás,kterým se líbí také. Přiznávám se, že pletu od oka, ale není problém upravit si návod podle svého (pokud chcete např. ubírat průramky na rukávy - mně to přišlo zbytečné, vzhledem k formě úpletu)
Tedy:
Je z vlny Rachel z Vlniky, pletený na jehlicích č.6
na sebe jsem začala na 56 ok (jsem celkem buclatá ) a hned od začátku jela pružným patentem 1 hladce/1 obrace a to až do výšky ke krku, podle toho, jak jsem chtěla mít svetr dlouhý. Díky patentu je to celé pružné, takže jsem neubírala průramky na rukávy, prostě jsem jela "nudli rovně". U krku jsem si pomyslně rozdělila na 3 části pro výstřih, tedy 20 upléct, 16 ukončit, 20 upléct a těch 20 z každé strany ubrala 1x3oka, obrace jak se jeví, 1x2 oka, obrace jak se jeví a 3x1 oko, obrace jak se jeví. Jela jsem ještě 4 řady a ukončila. Tím je hotový přední díl.
Zadní díl naprosto stejně, až na to,že jsem po ubírání rovnou ukončovala (tedy již nepletla ty 4 řady).
Rukávy jsem dělala na 40 ok a to také tímto patentem do požadované délky, pak jsem ukončila.
Sešila jsem si náramenice a upletla rantl kolem krku - také tímto patentem - do výšky 8 řad(lze udělat rolák, lze udělat vyšší, jak je libo) .
Nakonec jsem vše sešila klasickou nití (mám to raději, je to pružnější než splétání vlnou, navíc tahle je hodně šmodrchavá)
Hotovo.
Doufám, že jsem některé z vás pomohla :-)