Háčkovaná deka



Není to můj nápad, návod jsem objevila někde na netu. Ale ta kombinace barviček se mi moc líbila, že jsem ji musela zkusit.

Vzorek není složitý, zvládla jsem ho i já – začátečnice. (Teda na začátku jsem párkrát párala, než jsem se do toho dostala). Slovní popis ale po mě nechtějte, to já neumím, ale třeba nějaká šikovnější háčkařka poradí…

Háčkovala jsem z příze Batole háčkem 4,5. Háčkovala jsem hodně volně, neutahovala, aby deka byla nadýchaná a měkoučká.

Háčkuje se ze 2 nití příze, které se navzájem kombinují:
První 3 řady – 2 nitě růžové, další 4 řady – růžová + oranžová, další 4 řady – 2 nitě oranžové, 4 řady – oranžová + žlutá, 4 řady – 2 nitě žluté, 4 řady – žlutá + zelená, 4 řady – 2 zelené, 4 řady – zelená + modrá, 4 řady – 2 modré, 4 řady – modrá + fialová, 4 řady – 2 fialové, 4 řady – fialová + růžová a poslední řada vějířků – fialová + růžová.

Poslední řada vějířků nevychází do každého rohu stejně, tak se nelekněte. Ani na rozkresu to nevychází. Ale na dece to není skoro znát.

PS: barvičky jsou daleko hezčí, ale foťák je prostě líp nevezme...



originál foto


originál návod


detail vzorku


řetízkové oko, krátký sloupek, dlouhý sloupek, sháčkované 3 dlouhé sloupky, sháčkované 3 dlouhé sloupky píchané do jednoho oka, pevné oko


První deka dělaná přesně dle návodu - celkem tedy 48 řad a velikost 106x106 cm, spotřeba celkem cca 660 gr. příze Batole.


Tady jsem barvy trošku prohodila a háčkovala jen 2 řady po jedné barevné kombinaci – tj. 28 řad, velikost 70x70 cm, spotřeba cca 260 gr. příze Batole.