motýlek podle Nextu



Na začátku bych chtěla napsat, že motýlka jsem háčkovala po měsíci háčkování, měla jsem za sebou teprve 4 čepičky, takže kdo nemá odvahu, ať se nebojí, není to nic složitého, chce to jen trpělivost a nemít vzteka, když se něco nepovede a kus se musí vypárat 
-pro základy háčkování: www.youtube.com – bububacek a nejoblíbenější návod na MMB Návod na háčkovanou čepičku od Jana D. (bububububu)
Také chci předem upozornit, že inspirace na motýlka je podle Nextu a taky motýlky zde na MMB, NA KTERÉ OVŠEM NIKDO NEMÁ ŽÁDNÁ AUTORSKÁ PRÁVA – snad jen ten Next ,-) . Všichni, kdo si ho přivlastňují, ať se vážně nad sebou zamyslí, protože je tam prvotní inspirace starší nextovou kolekcí a kdo tady z profi háčkařek něco „neobšlahl“ v sekci háčkování nebo se neinspiroval v hobby sekci, ať se rychle chytne za nos. Jedna maminka mi trefně napsala, že je zvědavá, kdy si někdo vymyslí patent na držení háčku v ruce….
Potřebujete tenkou přízi, např. Camilla a háček č. 2,5 nebo 0 s bílou rukojetí.
Zadní křídla uděláte podle schématu č. 1.
Přední křídlo háčkuju zcela stejně, jen jsem, jak je patrné na fotce, přidala 2 řady dlouhých sloupků (respektive řadu vždy začínáte a končíme dokola cca 4mi KS, pak 1 až 2 polodlouhé sloupky a pak už jen DS (v místě obloučků musíte píchat do každého očka 2x, aby se vám křídlo nestahovalo).
No a nakonec jsem uháčkovala řadu pikotek na horních křídlech. Návod na ně je opět na www.youtube.com od paní bububacek – řada není od počátku, začala jsem a skončila cca 2-3 cm od vnitřních špiček křídel, protože pikotky by při sešívání zavazely.
Křídla jsem ozdobila tak, že jsem si vzala velkou jehlu, navlékla přízi nadvojito a prošila vnitřky horních křídel cik cak. Pak jsem našila perleťové knoflíky, korálky a flitry. Křídla jsem před samotným našitím na čepičku sešila lehce k sobě a uháčkovala jsem trup:
Trup je cca 10 řetízkových ok plus řada krátkých sloupků, na konci pro hlavičku uděláte do prvního řetízkového oka cca 6 dlouhých sloupků a zakončíte pevným okem, tak se vám vytvaruje hlavička – hrubý nákres máte pod číslem 3.
Motýlka našijete na čepičku (první jsem přišila trup, pak teprve křídla) a zvlášť uháčkujete 2 řady z řetízkových ok, cca 5 kousků u každé jako tykadla a ty zvlášť našijete už přímo na čepičku nebo můžete vyháčkovat řetízkem přímo na čepičku, pokud nechcete, aby odstávala.
Snad je vše jasné, kdyby něco, tak písněte ,-) Hezké tvoření.

Radka



zadní křídlo


trup


a na mojí slečně :-)