Jarní homeleska háčkovaná od lemu



Milé maminky, často mi píšete o radu, jak jsem háčkovala jarní homelesku pro mé princezny:). Nejsem žádný profík, ale pokusila jsem se Vám sepsat krátký návod. Není to nic složitého a pokud tady nějaký podobný návod už je, prosím dejte mi vědět a já tento ráda odstraním.

Čepička je háčkovaná od spodního lemu, který uháčkujete zvlášť:

Lem čepičky je háčkovaný ze 100% bavlny Camilla háčkem č. 2,5 případně č. 3 podle toho, jak moc utahujete.
1. řada - nejprve uháčkujete 15 řetízkových ok (ŘO) + 2 ŘO na otočení
2. řada - háčkujete polodlouhé sloupky (PDS) a začínáte háčkovat první PDS do třetího řetízkového oka od háčku, pak zbytek řady háčkujete PDS a na konci řady otočíte uháčkujete 2 ŘO místo prvního PDS a pokřačujete opět celou řadu PDS a tak pořád dokala ....

Uháčkujete pruh jako když děláte šálu a podle obvodu hlavy pak sháčkujete v potřebné šířce a tím je lem homelesky kompletní. Doporučuji lem čepičky udělat spíš "na fest" nošením určitě trochu povolí.

Zbytek čepičky jsem dělala krásnou silnější přízí od firmy SCHOELLER+STAHL Cotton Mix je vážně luxusní a krásně z ní čepička přibývá,:) Pokud neseženete, jde určitě použít i slabší Camilla dvojitě.

Na spodní lem čepičky naháčkujete řadu krátkých sloupků (KS), které spojíte klasicky do kruhu pevným okem a pak už háčkujete pořád dál v kruhových řadách tak, jak jste zvyklé u jiných čepiček, kterýkoliv Váš oblíbený vzor.
POZOR
Zhruba ve 2/3 délky čepičky musítě začít pozvolna ubírat, tedy sháčkovávat jednotlivé sloupky a pak už ubíráte v každé následující řadě až do konce. Já začala ubírat po dosažení délky cca. 10 - 12 cm (měřeno bez lemu) Naše čepičky jsou hluboké cca. 18 cm + lem.

Doufám, že Vám tento krátký návod alespoň trochu pomůže a dle možností později vložím fotky jakmile začnu háčkovat novou čepičku.
Všechny dotazy Vám případně odpovím zítra odpoledne, dříve nebudu na netu, tak prosím o pochopení. Pokud Vám příjde návod nesrozumitelný nebo zbytečný, napište pokusím se to napravit.



Široký lem krásně kryje ouška a může být i u malé slečny