o pivu-článek,který jsem nemohla dát do diskuse

kopíruji zde,jelikož mneodkaz na tento článek neprošel do diskuse:Pivo je alkohol - každý to ví, ale napadlo někdy někoho, že je vlastně zázračně zdravé? (Samozřejmě nic se nemá přehánět a všeho s mírou.) Proto jsem pivu věnovala samostatný článek.





Pivo je nápoj, který je sám o sobě zdravější než voda, jen v nadměrném množství může působit škodlivě. Pivo obsahuje mnoho vitaminů a dalších látek, které při střídmé konzumaci může působit příznivě proti vzniku atherosklerózy. Při spotřebě 1 l piva denně si člověk pokryje zhruba 20 % denní potřeby vitaminu B2, 35 % vitaminu B6, 50 % niacinu a 25 % kyseliny pantothenové. Jeden litr piva obsahuje v průměru 200 mg biologicky aktivních látek. Rozumné pití piva do 1 až 2 litrů denně přispívá k vyšší hladině vysokodensitního, tzv. HDL cholesterolu v krvi, který působí proti kornatění tepen, přitom hladina celkového cholesterolu v krvi se nemění. Rozumná konzumace piva snižuje stres, podporuje krevní oběh, snižuje riziko srdečních onemocnění, snižuje vysoký krevní tlak. Pivo je nápoj, který obsahuje malé množství alkoholu (0,5 - 5 %). Pivo je určeno k tomu, aby je lidé pili pro chuť , pro radost a pro lepší trávení nikoliv proto, aby se opíjeli. Při pití rozumného množství piva je možné využít jeho pozitivních účinků na organismus a nenechat je přebít negativními účinky nadměrného množství alkoholu. Protože pivo není „prázdný“ alkoholický nápoj a navíc obsahuje 92 % vody. Obsahuje látky působící kladně na lidský organismus. Tyto látky příznivě působí na výměnu tuků a cukrů v krevním řečišti, regulují krevní tlak, Pivo podporuje vylučování moči. Taktéž obsahuje antioxidanty, látky, které snižují riziko rakoviny a zvyšují tělesnou odolnost.