Šatičky či tunička na legínky.



Na přání vkládám návod na tunču,ale jen ve zkrácené formě.Nebudu uvádět počty ok a délku,musíte samy oměřit na svém dítku.Jinak příze je Hawai,spotřebu jsem měla asi 3 klubka.Háček asi tak 3 až 4,moc neutahuji.Nakupuji u pani Zlata M. (Atuni) ID 139774,tam seženete i kytičky,které jsou na spodku šatek.
Takže začala jsem řetízkem,který by jste měly udělat minimálně o čtvrtku větší než je obvod Vaší holčičky přes zadeček.Pak do něj vháčkujte řadu dlouhých sloupků.Teď mrkněte na detail první fotky,popsán rantlík.Pokud by se Vám něco nezdálo,písněte.Píšu to za pochodu s dětma.



Pod kytičkama ta druhá řada dlouhých zelených sloupků,je vlastně začátek-řetízek a v něm dlouhé sloupky.A další řady už jsou nějaký vzorek dle libosti na kanýrek.Já jsem třeba dělala-5 dlouhých sloupků do jednoho sloupku předch.řady,pak vynechat 2 oka a do třetího upevnit dlouhým sloupkem,zase vynechat 2 oka a do třetího 5 dl.sl.Takhle až do konce a kolik řad se vám bude líbit,Je to kanýrek od tuničky.Střídejte i barvičky dle libosti.Až bude dostatečně dlouhý tak ukončete a začněte háčkovat od toho počátečního řetízku směrem nahoru.


To je vlastně hned ta první řada pod kytičkama.Je z dlouhých sloupků..Pak jsem udělala další 2 řady z růžové barvy a jsou zase z dlouhých sloupků.Pak hned další 2 řady jsou tak,že uháčkujete jeden sloupek a druhý nahradíte řet.okem a až do konce.Druhá řada stejně.Ted už pojedete až do podpaží holčičky.Dělejte vzorky podle chuti a nebo jak já .Já jsem ještě nad tímto dírkatým vzorkem třeba ob řadu vždy každé 10 a 11 oko zháčkovala v 1,aby se krásně zůžily .


Pak jsem těsně pod ranlíkem pod pažema udělala dírkatý vzorek na stužku,ale nemusíte.Hned na stužkou jsem střídala barvy a háčkovala z krátkých sloupků a je to zase dírkatý vzorek,ale je to špatně vidět.Ted je potřeba vynechat na každé straně pár oček a naháčkovat přední a zadní díl-vršek tuničky.Tady jsem střídala krátký sloupek jednu řadu,dlouhý sloupek druhou řadu-až do požadované délky.Pak jsem asi z 9 ok doháčkovala ramínka,V poslední řadě zadních ramínek nezapomeńte vynechat očka na knofl.dírky.


Celý vršek od podpaží a ramínka obháčkujte třeba krátkými sloupky,já jsem jela 2 řady.Pak našívejte flitry,kytičky aplikace a jiné ozdůbky.Myslím si,že tady se můžete vyřádit dle libosti a Vaše malá kočka bude hvězda.Těším se na fotečky.Katka.


Tak a první tunička je tady a mooooc super.Zatím ještě bez ozdůbek.Od Eva P. (Evík 11) ID 255831.


¨Tady už je nazdobená a Aničko-moooooooc ti sluší.


Další povedená ve fialkové barvě od Jana L. (lovas) ID 82451


V modrém provedení a podařená od Iveta K. (Ivetkalo) ID 321641


Další tunička a moc podařená od Irena Š. (Pride) ID 57766


Ještě jednou od Irena Š. (Pride) ID 57766,zatím bez ozdůbek.


nádherný komplet od GABRIELA L. (barbinka3) ID 123052


Růžena M. (*mecerka*) ID 297293


Iveta K. (Ivetkalo) ID 321641


Růžena M. (*mecerka*) ID 297293


Iveta K. (Ivetkalo) ID 321641