háčkované korunky na focení



Takže "jakože návod" - korunky jsou z Elian Nicky, háčkované háčkem č3.

Tyto korunky jsou pro nejmenší miminka, aby se jim posadili na hlavinku, takže jestli to máte pro větší děti, tak je nutno si velikost přizpůsobit. Jeden ten cípek nahoře zabere 6 řetízkových oček, takže počet řetízkových ok musí být dělitelný šesti.
Takže uháčkuji potřebný počet řetízkových oček a konce spojím. Pak háčkuji 3řady polodlouhým sloupkem, a konce vždy spojím. Nedoporučuji háčkovat do spirály, aby nebyla korunka našišato... Cípky háčkuji dlouhým sloupkem - dvě očka vynechám a do středního uháčkuji 4x dlouhé sloupky (pokud málo utahujete tak stačí 3xdlouhé sloupky). Nahoře udělám dvě řetízková očka a třetí píchnu do prvního očka, tím nahoře udělám hranu. Pak pokračuji zase 4xdlouhá očka do středu a zakončím zase vynecháním dvou oček a krátkým sloupkem do třetího očka od středu.


Nejsem žádný spisovatel, tak snad jste to pochopili, protože líp to stejně popsat neumím:)))

Návod jsem nikde neopsala, je to "můj výmysl" a protože korunky háčkuji i na prodej, tak návod je prosím jen pro osobní potřebu zdejších šikulek:)



Návod na moje háčkované korunky přepsaný trošku srozumitelněji šikulkou: Jana Ehnes (Ehnes) ID 380071. Tímto děkuji:)

Vzorecek je pres 6 ok, tzn. udelate si retizek na potrebny obvod korunky, ktery musi byt delitelny 6 (pocitejte s tim, ze hackovanim se ten retizek trochu zmensi, takze zacnete na vice ok, nebo si udelejte nejdriv korunku pro panenku)

Retizek spojte pevnym okem do krouzku.

1 rada :
udelejte 2 retizkova oka jako nahradu prvniho polodlouheho sloupku a pak hackujte do kazdeho retizkoveho oka 1 polodlouhy sloupek, ukoncime pevnym okem

2. a 3. rada :
stejne jako prvni
pokud chcete mit korunku vyssi, opakujte 1 radu do potrebne vysky

4. rada (zoubky / cipky = posledni rada):
do 3. polodlouheho sloupku z predchozi rady udelate ( 4 dlouhe sloupky, 2 retizkova oka, 1 pevne oko do prvniho retizkoveho oka a 4 dlouhe sloupky)
1 kratky sloupek do 3 polodlouheho sloupku
pak zase vejirek, kratky sloupek, … az do konce rady

tzn. ze mate 2 volne slouky, vejirek, 2 volne sloupky, kratky sloupek, 2 volne sloupky, vejirek …