trhané rifle



Milé tvořily…
Jdu se s Váma podělit o návod na domácí trhané – drbané rifle. Nic takového jsem tu zde, na MMB v návodech, nenašla, tak třeba někomu udělá radost tak jako mě:-) Z úplně starých obyčejných riflí za jeden večer vytvoříte myslím super jeansy, a to nejen sobě, ale i svým holčičkám i klukům.

Budete potřebovat: rifle, špičaté nůžky, (kdo nemá špičaté nůžky pomůže si jehlou), pinzetu,metr.

návod viz.foto.
Tak a´t se dílo podaří a pak se pochlubte:o)
Janis



pomůcky...


Rifle si otočíme naruby.. Naměříte si z každé strany 4cm (nebo kolik chcete vy,je to jedno,já dělala 4)To bude délka trhance


... a nastřihnete,nejprve trošku,chytíte niť a povytáhnete – tím se Vám znázorní rovná „čára“ podle které střihnete.. Je to docela důležité střihnout rovně,aby Vám kampak zbyly mezi střihy nitě. Ale když nestřihnete, tak tam nitě nebudou,nevadí, taky to vypadá dobře:-)


Máte jeden střih, naproti němu uděláte totéž – druhý střih,stříhala jsem od sebe +-2 cm, ale zase je na Vás jak široký trhání chcete mít. Někde mám víc, někde méně..Záleží na Vás


Teď si vezmeme špičku nůžek nebo jehlu s z každé strany budeme vytahovat nitku po nitce,pěkně popořadě.. A opatrně,ať je neutrhnete – ty tam zůstanou! Až Vám bude zbývat cca 6 nitěk,už by měly jít středy látky vytáhnout.


takto vytahé by to mělo stačit


Až Vám bude zbývat cca 6 nití,už by měly jít středy látky vytáhnout. Vytahovala jsem prstama,můžete si pomoci pinzetou. Dlouhé nitě „vyčistíme“ aby tam nezůstalo nic od kraje ke kraji.. A je to, první trhanec je na světě:-)


(vytahování středu)


Znova si naměříme od kraje ke kraji 4 cm z každé strany, nastříhneme, povytáhneme nit,prostřihneme. Totéž naproti.. A znova celé dokola viz. první trhanec. Trhance jsem od sebe dělala taky různě, ty cca 3cm. Je to na Vás kde a kolik si jich uděláte.


hotovo


moje 1. doma dělané trhané rifle